Öbür dünyadan gelen uyarı: “İnsanlık yok olacak!”

Bizim “Yeni Türkiye” bildiğiniz gibi… Gündem, İsmet İnönü’ye “Amerikancı” diye hakaret, Atatürk’ün, yalnızca Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu için kullanılması...

Bizim “Yeni Türkiye” bildiğiniz gibi…
Gündem, İsmet İnönü’ye “Amerikancı” diye hakaret, Atatürk’ün, yalnızca Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu için kullanılması şartıyla CHP’ye miras bıraktığı “İş Bankası hisselerine el koyma” cingözlüğü, Arda isimli futbolcu eskisinin Berkay isimli şarkıcının burnunu kırması, Papaz Brunson’un (Yalaka medya artık Mr. Brunson diyo!) uçup Beyaz Saray’a konması, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın “iyi saatte olsunlara” karışması arasında gidip geliyor!..
Bana sorarsanız sayın halkımızın ilk gündem maddesi Kaşıkçı idi ama Arda onu geride bıraktı!.. Brunson ise artık eskidi, komedi şeklinde varlığını biraz daha sürdürür zannımca!.. Ancak sevgili Murat Muratoğlu’nun SÖZCÜ’deki köşesinde büyük bir isabetle belirttiği gibi bunlar yetmiyor, En büyük Türk büyüklerinin acilen yeni bir “Dış mihrak” bulması gerekiyor!..
Pekii, biz, böylesine bir bataklık içinde çırpınırken, milletin kafası “aman gerçeklerle uğraşmasın” denilerek magazinle, Cumhuriyetin kurucularıyla, ülkenin milli değeri İş Bankası’yla, Agatha Christie türü cinayet oyunlarıyla meşgul edilirken dünyada neler oluyor, 21. Yüzyıl nerelere doğru at koşturuyor acaba  diye merak eden var mı, merak ediyorum!..
-Gelin kenarından, köşesinden bir göz atalım…

Sevgilim robot!.. Mesela dünyanın büyük bir merak, heyecan ve ürperti ile izlediği “yapay zeka” meselesine bakalım…
Posta gazetesi yazarı Erdal Kaplanseren “Robot devrimine az kaldı” içerikli yazısında şu soruyu sordu:
-Tamamen bir insana benzeyen robot sevgiliniz olması ve bir makineyle aynı yatakta uyuma fikri kulağınıza nasıl geliyor?!.
ilk etapta ürküntü verici geliyor, doğruyu söylemek gerekirse ancak bardağa dolu tarafından bak...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 182 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 758 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 192 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar