Hay Allah Münbiç destanı da fos çıktı!..

E, hani Münbiç’e girmiş, oraları da fethetmiştiniz?.. AKP genel Başkanı seçim meydanlarında “Münbiç’e girdik” dedi ya, Yanaşma medyanın tüm gazeteleri, bilumum televizyonları zafer...

E, hani Münbiç’e girmiş, oraları da fethetmiştiniz?..
AKP genel Başkanı seçim meydanlarında “Münbiç’e girdik” dedi ya, Yanaşma medyanın tüm gazeteleri, bilumum televizyonları zafer naraları atmaya, kahramanlık destanları yazmaya başladı!.. Ancak olmuyor işte, yalan, dolanlar tutmuyor; Mehmetçik bunların günahlarının sonucu işgal edilmiş topraklarda bu ülkenin, milletin geleceği için canını ortaya koyarken, oy uğruna yaptıkları maskaralıklardan bir türlü sonuç alamıyorlar!..
Mesela bendeniz, TSK’nın açıklamasıyla bu muhteremlerin söylediklerini, yazdıklarını karşılaştırdığımda kafam karıştı… Genelkurmay açıklaması şöyleydi:
– Fırat Kalkanı Harekat alanı(El Bab) ile Münbiç arasında kalan hatta  TSK ve ABD silahlı kuvvetleri unsurları bağımsız devriye faaliyetlerine başladı.
Açıklama gayet açık değil mi; birliklerimiz şu anda Münbiç’e en az 50 Km. mesafede El Bab ile aradaki hatta devriye görevi yapıyor!..
Peki PKK uzantısı PYD’liler nerede? Orada durum karışık! Çıktılar mı, çıkıyorlar mı, çıktılarsa nereye gittiler?.. ABD ile yaptığımız iddia edilen anlaşma uyarınca silahlarını bıraktılar mı? Bıraktılarsa nerede o silahlar? Fırat’ın doğusuna mı geçtiler o silahlarla birlikte?  Eğer böyleyse iki ABD üssünün bulunduğu, Türkiye’nin “kırmızı çizgi” dediği o bölgede ileride başımıza bela olmayacaklar mı?.. Yoksa pazarlığın temeli bu muydu?  O bölge terk mi edildi?..
Gördüğünüz üzere soru çok! Ancak kahramanlık türküleri çığıran yanaşma medyada bu soruların ilaç için bir tanesi bile yok!.. Biliyorsunuz ABD Ankara’ya yeni büyükelçi atadı. adı David Satterfield. Adam gelmeden şöhreti ulaştı ülkemize. Yakındoğu uzmanı, Ortadoğu’nun önemli merkezlerinde görev yapmış, Arapça ve İbranice biliyor.  Bu arkadaşın daha bir kaç ay önce kongrede yaptığı bir konuşmada aynen şunları söylediği ortaya çıktı:
-PYD’ye Fırat’ın doğusunda her türlü siyasi desteği ve...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 182 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 758 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 192 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar