AKP Genel Başkanı’nın inanılmaz potları!..

AKP Genel Başkanı yıllar önce bir kitap fuarını gezerken bir soru üzerine şöyle konuşmuştu:-Ben kitap okumuyorum. özetini çıkarıyorlar onu okuyorum…Epey tartışılmıştı bu...

AKP Genel Başkanı yıllar önce bir kitap fuarını gezerken bir soru üzerine şöyle konuşmuştu:
-Ben kitap okumuyorum. özetini çıkarıyorlar onu okuyorum…
Epey tartışılmıştı bu sözleri… Özet var, özet var tabii, bir sayfa da olabilir, on sayfa da, yirmi sayfa da… Ancak son zamanlarda üst üste kırdığı potlar, yaptığı gerçekdışı beyanlar özetin pek bir işe yaramadığını gösterdi!.. Bir diğer ihtimal de özeti çıkaranların ya da danışmanların pek bir işe yaramıyor olması!..
Ben bu köşede defalarca çağrıda bulundum “Bu danışmanlardan kurtulun, sizi hep yanıltıyor, ters köşeye yatırıyorlar” diye… Nitekim AKP Genel Başkanı milletin önünde yaptığı 6 ayrı konuşmada 6 ayrı fahiş hataya imza attı…
Öylesine hatalar ki, daha söylendiği anda çürütülecek, arşivden şak diye çıkartılıp önünüze konulacak cinsten!..  İnsan düşünmeden edemiyor “Sayın genel başkan bu yanlış bilgileri nereden ediniyor, hangi kitap özetlerinden okuyor ya da hangi başdanışmanından dinliyor?..”
Özellikle yakın tarih konusunda durum içler acısı… Tarihler de, konular da, kişiler de maalesef doğruyu yansıtmıyor… Daha farklı bir şekilde söyleyecek olursam:
-Daha konuştuğunda yalanlanıyor, o kadar hızlı yani!..

“CHP’nin tek parti döneminde 75 kişilik sınıflarda okudum!..” Topu topu 15 güne sığan potları tek tek sıralayalım…
-AKP’li Cumhurbaşkanı 27 Mayıs’ta  Isparta’da konuşurken “Bu kente üniversiteyi biz getirdik” dedi… Halbuki Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi’nin kuruluş tarihi tabelasında nal gibi yazıyor: 1992!..
-1 Haziran’da Adıyaman’da yaptığı konuşmada “Adıyaman Havalimanı’nı biz yaptık” dedi. Maalesef bu da doğru değildi. Adıyaman Havalimanı daha AKP ortada yokken yapılmıştı: 1998!..
-5 Haziran’da Sakarya mitinginde “Her eve buzdo...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 182 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 758 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 192 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar