Bizim "Demirkırasi" çok iyidir!..

Hadi çekinmeyin, itiraf edin… Siz bu ülkenin demokrasiyle idare edildiğine hiç mi hiç inanmıyorsunuz?. Hatta, adım gibi eminim; sık sık aranızda tartışıp, “ böyle demokrasi mi olur” diye veryansın...

Hadi çekinmeyin, itiraf edin…
Siz bu ülkenin demokrasiyle idare edildiğine hiç mi hiç inanmıyorsunuz?. Hatta, adım gibi eminim; sık sık aranızda tartışıp, “ böyle demokrasi mi olur” diye veryansın ediyorsunuz.
Kendinizi frenleyemeyip,neden bu ülkede demokrasi olmadığını, bu şartlar altında olamayacağını maddeler halinde birbirinize sıralıyorsunuz..
Bu ülkede yarım asırdan beri demokrasi oyunu oynandığını, demokrasinin yurttaşlara yalnızca seçimden seçime oy vermek olarak yutturulduğunu yana yakıla anlatıyorsunuz. Bunun ancak bir “elitler demokrasisi” olduğunu, böylesi bir düzende oy isteyenlerin her türlü rezilliği yapma hakkına sahip sayıldığını, oy verenlerin ise ancak “çağdaş köle” sıfatına hak kazanabildiğini yaşanmış olaylarla açıklıyorsunuz.
Böyle bir “demokratik” düzende en hırsızın, en yüzsüzün, en namussuzun el üstünde tutulduğunu, gerçek demokrasilerde suratına bile tükürülmeyecek, yeri ancak hapishane olabilecek bu türden yaratıkların bizim “demokrasimizde” eli öpülesi münevver insanlar olarak baş tacı edildiğini, üstelik isim zikrederek söylüyorsunuz..
-Kusura bakmayın ama çok fesatsınız!..
-Tıpkı benim gibi!..
Bizimkisi deyim yerindeyse, “al gülüm ver gülüm demokrasisi!.”
Daha açık bir anlatımla, “rüşveti ver, oyu kap” demokrasisi. Parası ya da partide güçlü arkası olan aday gösterilecek, seçim döneminde deve yüküyle  para ya da olanağı etrafa hortumlayacak, seçildikten sonra da lideri ne diyorsa o yönde parmak kaldıracak. Namusuyla seçilenler ise zaten bıktırılacak ya da tasfiye edilecek.
-Yalan mı?!. ZÜBÜK DEMOKRASİSİ!.. Demokrasinin, “demirkırasi” olarak telaffuz edildiği 1950’lerden bu yana hep böyle olmadı mı?..
Adnan Menderes o meşhur, “odunu koysam seçilir” lafını latife olsun diye mi söylemişti?!. Bu memlekette me...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 182 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 758 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 192 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar