Kendi ülkende "maraba" olmak!..

İktidar darmadağın… Ekonomi kırmızıyı da geçti morarma aşamasında!.. Akşam yatıp, sabah kalktığınızda bir de bakıyorsunuz Türk Lirası, dolar karşısında yüzde beş daha...

İktidar darmadağın…
Ekonomi kırmızıyı da geçti morarma aşamasında!.. Akşam yatıp, sabah kalktığınızda bir de bakıyorsunuz Türk Lirası, dolar karşısında yüzde beş daha eriyip 5 TL aşamasına dayanmış!.. Akaryakıt zammında ipin ucu iyice kaçmış, bir seferde 23 kuruş zam gelmiş!.. İktidardan yapılan açıklamalar akıllara seza!.. Mesela ekonomiden sorumlu muhteremlerden biri “dolar kurundaki dehşet verici artışı tanımadığını” söylüyor, dolar kahkahalarla gülerek tırmanmayı sürdürüyor!..
Dövizle iş yapan yüzlerce şirket batmanın eşiğinde… Çarşı pazar kan ağlıyor; emekli Nuri Bey ile pazarcı Ramazan aynı anda feryat ediyor:
-50 lira bile pul oldu!..
İnsanlar 2018’in ilk beş ayında neredeyse dörtte bir oranında fakirleşti… Uzmanlar Senegal’in bile gerisinde kaldığımızı haykırıyor… Merkez Bankası’nın yükselişi durdurmak için piyasaya enjekte ettiği milyarlarca dolar hiçbir işe yaramıyor, zaten kasasında da para bitti bitecek!..
Saray, daha geçen ay İstanbul Pendik İlçe Kongresi’nde halka ne diyordu?..
-Sen kalkar da faizli bir ekonomi ile ülkeyi yönetmeye devam edersen, o dikkatsiz araba kullanmaya benzer. Türkiye’yi faiz belasından, faizi aşağı indirmek suretiyle enflasyondan kurtaracağız…
Ne kadar ferahlatıcı sözler!..

FAİZİN KUCAĞINDAN IMF’NİN KUCAĞINA!..

İyi güzel de 16 senedir bu iktidar, bu ülkeyi nasıl yönetti Tanrı aşkına?..
Faiz ekonomisi ile tabii!.. Türkiye’ye giren sıcak para, bunun karşılığında ne alıyordu acaba? Elma şekeri mi? Tabii ki faiz, hem de dünya ortalamasının çok üzerinde tatlı faiz!.. Merkez Bankası, sonuncusu daha önceki akşam olmak üzere, 15 gün içinde iki kez faizleri yükseltmedi mi?!. Hani nerede AKP’li Cumhurbaşkanı’nın halkın gözünün içine baka baka söylediği “Enflasyonun anası da babası da faizdir, indireceğiz” sözü?!..
Merkez Bankası’nın önceki akşam aldığı 300 baz puanlık yüksek faiz artışı ile verilen tüm sözler tuzla buz oldu; Saray, hala vatandaşa “paranızı dövize çevirmeyin” çağrısı yapmakla meşgul!..  Küreselleşmenin kucağına böylesine istekli şekilde oturduğunda, onun kurallarıyla oynamanın dışında hiçbir şansın yoktur kardeşim!..
Bakın, bu ülkenin namuslu, ekonomiyi en iyi bilen uzmanları “bu yolun sonu IMF’ye çıkar” diye uyarıyor. Daha kısa süre önce “IMF’ye borç veriyoruz” diye böbürlenen “En büyük Türk büyükleri” bu uyarıları duyuyor mu? Ayrıca IMF’ye gidince ne olacak?.. Kısa bir süre önce Dünya Bankası eski Başekonomisti Joseph Stiglitz’in “Ölüm Fermanı” olarak nitelediği IMF sürecini paylaşmıştım. Bir kez daha dikkatinize sunuyorum:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 182 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 758 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 192 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar