“Güle güle” mi yoksa Ali-Cengiz oyunu mu?!.

Çok ama çok istiyordu… Uzun süre uğraştı, kendisi görüştü olmadı, defalarca temsilci gönderdi, saatlerce dil döktüler yine olmadı!.. Son olarak Afrika seyahati esnasında bir “uçan...

Çok ama çok istiyordu…
Uzun süre uğraştı, kendisi görüştü olmadı, defalarca temsilci gönderdi, saatlerce dil döktüler yine olmadı!.. Son olarak Afrika seyahati esnasında bir “uçan gazetecinin” sorusu üzerine aynen şu yanıtı verdi:
-Biz görüştük, düşüncemizi belirttik ancak bir dönüş olmadı. Ancak kanunun müsaade ettiği tarihe kadar kapımız açık…
Yine olmadı!.. Saadet Partisi, AKP Genel Başkanı Erdoğan ve kurmaylarının ısrarlı atakları karşısında Nuh diyor, peygamber demiyordu!.. Sonunda Cumhurbaşkanlığı başdanışmanı İlnur Çevik, şöyle bir yazı yazdı:
-Kendilerini bulunmaz Hint kumaşı sanıyorlar!..
Çevik “Etin ne budun ne, ateş olsan cirmin kadar yer yakarsın” demeye getiriyordu… Bu aynı zamanda AKP cenahında Saadet’e karşı havanın değişmesi, yeni bir aşamaya, saldırı düzenine geçilmesi anlamına da geliyordu!.. Nitekim kısa bir süre sonra, daha önceki gün Grup Toplantısı’nda konuşan Erdoğan, Saadet Partisi’ne isim vermeden yüklenerek şu sözleri söyledi:
-Bu çatının altında olmasını arzu ettiğimiz partiler eğer kendilerine başka bir yol veya yol arkadaşı seçiyorlarsa onlara da güle güle demekten başka elimizden bir şey gelmez!..
Erdoğan’ın bu sözlerinden hemen sonra Hükümet ve yandaş medyada yeni bir “Saadet açılımı” baş gösteriverdi… AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı “Cumhur İttifakı” ve Saadet sorusuna şu yanıtı verdi:
-Yalvaracak değiliz!..
İktidar ve yandaşları dişlerini göstermeye başlamıştı!..

Saadet liderinin şartları!.. Yandaş medya işaret fişeğini görünce kalem ve kameralara sarıldı doğal olarak…
Örneğin, Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk, konuyla ilgili yazısında şu dikkat çekici yorumu yaptı:
Şurası açık ki, AK Parti’nin oylarını böle...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 183 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 759 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 193 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar