Sonunda gidiyor ama Rodos’a değil!..

Kartvizitinde “Yazar, akademisyen, Siyasi aktivist” yazıyor… Hakkında çok şey yazılabilir, söylenebilir ancak ben AKP’li yılların önde gelen destekçilerinden, daha sonra...

Kartvizitinde “Yazar, akademisyen, Siyasi aktivist” yazıyor…
Hakkında çok şey yazılabilir, söylenebilir ancak ben AKP’li yılların önde gelen destekçilerinden, daha sonra “yanıldım-kandırıldım” diyen Murat Belge’yi yazmaya karar verdim!..
Niçin böyle bir karar verdim diye soracak olursanız; AKP iktidarının 2002’den 2012’lere kadar en önemli destekçisi olan “liberal muhteremler” hakkında, AKP eski İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu’nun , 2013 yılında söylediği şu sözleri anımsatmak isterim:
-10 yıllık iktidar dönemimizde şu ya da bu şekilde bizimle Paydaş olanlar, gelecek 10 yılda bizimle paydaş olmayacaklar!.. Onlar şu ya da bu şekilde her ne kadar bizi hazmedemeseler de; diyelim ki liberal kesimle, bu süreçte bir şekilde paydaş oldular. Ancak gelecek inşa dönemidir. İnşa dönemi onların arzu ettiği gibi olmayacak. Dolayısıyla o paydaşlar bizimle beraber olmayacaklar… Yarın bizim karşımızda olan güçlerle bu sefer paydaş olacaklar!..
Ne kadar aşağılayıcı değil mi?!. Bu konuşma, iktidarı başından o tarihlere kadar cansiperane savunan, iktidar sahiplerini “en büyük demokrat”, Türkiye’yi Avrupa Birliğine sokacak, demokrasiyi tüm kurumlarıyla oluşturacak hükümet diye pohpohladıkları AKP iktidarının “Paydaş” olarak nitelediği “Liberal-eski solcu” kesimi tarihin çöp tenekesine atışının miladıydı!..
Murat Belge ise bu kesimin önde gelen “entelektüel” kalem sahiplerinden biriydi… 10 yıllık süreçte AKP iktidarına elinden gelen her türlü desteği verdi… O kadar ki; “Yahu bu adamlar demokrat filan değil, AB filan yalnızca araç, şeriata doğru yol çiziyorlar” diyenlere verdiği şu yanıt hiç unutulmayacaktı:
-Ben de o zaman Rodos’a yerleşirim!..

The Taraf’ın muteber yazarı!.. Taraf Gazetesi 15 Kasım 2007’de, Ergenekon kumpasının başlamasından hemen önc...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 182 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 758 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 192 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar