Casus denilen Zarrab’a devletin sırlarını kim verdi?!..

18 Nisan 2013… Zamanın Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önüne 3 sayfalık bir gizli rapor konuldu… Rapor, devletin en “hassas” kurumu olarak bilinen Milli İstihbarat Teşkilatı’na aitti ve gerçekten...

18 Nisan 2013…
Zamanın Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önüne 3 sayfalık bir gizli rapor konuldu… Rapor, devletin en “hassas” kurumu olarak bilinen Milli İstihbarat Teşkilatı’na aitti ve gerçekten “bomba” diye nitelenebilecek gayet vahim bilgi ve uyarıları içeriyordu!.. İçeriği neydi peki bu raporun? Bir kişi ve onun etrafında kümelenen bakanlar, bürokratlar etkin ve yetkin kişilerle çevrilen dolaplar anlatılıyordu!.. Kişi, devletin protokolüne kadar tırmanmayı başarmış, büyük paralara hükmeden, devletin hem de içişleri bakanına “icap ederse önüne yatarım abicim” dedirtebilecek denli önemli biriydi:
-Reza Zarrab!..
MİT’in raporunda, bizlerin taa 9 ay sonra, 17/25 Aralık kepazeliği esnasında öğreneceğimiz rüşvet, yolsuzluk, ABD’nin İran ambargosunun altın ticareti üzerinden, hileli yollarla delinmesi gibi birçok dalaverenin neredeyse tamamı yer alıyordu!.. bakın MİT raporunda özetle neler vardı:
-İran’a yönelik ambargoya rağmen, İranlı şahısların para transferini gerçekleştirmesi bağlamında, Reza Zarrab’ın yakın gelecekte ABD tarafından yasaklı kişiler listesine dahil edilebileceği, Türkiye-ABD ilişkilerinde sorun yaşanabileceği, Ebru Gündeş evliliği nedeniyle kamuoyunun dikkatini üzerine çeken, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve İçişleri Bakanı Muammer Güler ile ilişkisinin ortaya çıkması halinde hükümet aleyhine kullanılabileceği değerlendirilmektedir…”
Bu kadar açık bu kadar net!.. Üstelik bu bilgi Başbakan’ın önüne 17/25 Aralık’tan tam 9 ay önce konulmuştu. Peki Başbakan ne yaptı?..
-Dosyayı kapattı!..

“Teröristi Devletin Harim-i İsmet’ine kim soktu?!.” Bu acıklı hikayeyi dün, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nde, Ankara’da binlerce kadının karşısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu anlattı!..
Kılıçdaroğlu, yapılanları tek tek anlattıktan sonra ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ç...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 183 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 759 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 193 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar