“Melih Gökçek belgeleri sağlama alıyor!”

Cumhurbaşkanı, Polonya dönüşü “Uçan Gazetecilere” öylesine bir açıklama yaptı ki, Yeni Türkiye’de kimse o sözlerin muhataplarının yerinde olmak istemez doğrusu!.. Benim o konuşmayı...

Cumhurbaşkanı, Polonya dönüşü “Uçan Gazetecilere” öylesine bir açıklama yaptı ki, Yeni Türkiye’de kimse o sözlerin muhataplarının yerinde olmak istemez doğrusu!..
Benim o konuşmayı yazanlardan edindiğim izlenim ise daha çarpıcı; Cumhurbaşkanı görünürde çok sakin konuştu ancak söylediklerinin “ağırlığı”, sesinin buz gibi oluşu ne denli öfkeli olduğunu açıkça gösteriyordu!..
Peki, ne dedi Saray?.. Ankara, Bursa ve Balıkesir belediye başkanlarına istifa talebinin iletildiğini, bu makamlara bağımsız aday olarak gelinmediğini, partinin gösterdiği aday olarak gelindiğini, bu koltukların ilanihaye kalınacak koltuklar olarak görülemeyeceğini anlattı. “Belediye başkanlarının istifaya yanaşmayıp direnmeleri halinde ne olur?” sorusuna verdiği yanıt ise tonlarca ağırlıktaydı:
-Böyle bir yola tevessül etmelerini düşünemem, düşünmek de istemem. Çünkü onun neticesi ağır olur!..
Daha ne desin Saray?.. Bundan daha açık, daha ağır, daha korkutucu ne diyebilir zaten?!. Ancak başta Ankara olmak üzere hedef büyükşehirlerden, şu yazının yazıldığı ana dek henüz tık yok!.. Haa, belki siz yarın bu yazıyla birlikte istifa haberlerini de okuyor olabilirsiniz!..
-Burası Yeni Türkiye, buradan kaçış yok!..

Eli kuvvetli olan kazanır!.. Açıkçası durum, “Bıçağın Sırtı” durumu!..
Belediye başkanlarının o koltukta geçirdiği her saniye, Saray’ın otoritesinde derin bir iz bırakıyor! Saray cenahı bu durumun başlıca müsebbibi olarak ise Melik Gökçek’i görüyor… O pes ettiği takdirde diğerlerinin de kolayca çözüleceğini düşünüyor.
Diğer taraftan kulislerde çok farklı tahminler yürütülüyor, iddialar havada uçuşuyor… Örneğin AKP’li milletvekillerinin hem pek tedirgin hem de çok pişman oldukları anlatılıyor. Çok sayıda milletvekilinin Ahmet Davutoğlu’nun gidişine ses çıkartılmadığı için bu noktaya gelindiğini düşündüğü “eğ...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 182 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 758 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 192 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar