Bıçak kemiği kesmesin

O saati sordu./ Paşalar “üç” dediler./ Sarışın bir kurda benziyordu./ Ve mavi gözleri çakmak çakmaktı/ Yürüdü uçurumun başına kadar, eğildi, durdu/ Bıraksalar ince, uzun bacakları...

O saati sordu./ Paşalar “üç” dediler./ Sarışın bir kurda benziyordu./ Ve mavi gözleri çakmak çakmaktı/ Yürüdü uçurumun başına kadar, eğildi, durdu/ Bıraksalar ince, uzun bacakları üstünde yaylanarak/ Ve karanlıkta akan bir yıldız gibi kayarak/ Kocatepe’den Afyon ovasına atlayacaktı.
Bir ülkenin kanıyla, canıyla kazandığı ulusal kurtuluş savaşını, emperyalizmin ağır yenilgisini muhteşem bir Türkçe ile destanlaştıran büyük şair Nazım Hikmet’in “Kuvayı Milliye” şiirinden, her okuduğumda yüreğimi titreten dizeler bunlar.
Cumhuriyetin 80. Yılında bir okul müdürü ve yardımcısı, öğrencilerine işte bu destanı okuttuğu için haklarında soruşturma açıldı!.. Öğretmenlere gönderilen yazıdaki mantığa bakın:
-Nazım Hikmet Ran’a olan büyük sevginizden dolayı “Kuvayı Milliye” şiirinin ısrarla okunmasına göz yumduğunuz anlaşılmaktadır…
Milli eğitimi gömmeye yeminli kafa, işledikleri “cürüm” için öğretmenlerden 29 Ekim’e kadar savunmalarını istiyor… Hem de 80 yıldır karanlıkta besleyip büyüttüğü intikamını tam da Cumhuriyet’in kurulduğu günde almanın keyfini çıkarıyor!..
-Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun!!!
Devam edelim:
Cumhuriyet’in Manisa Valisi, Cumhuriyet yürüyüşünün yapılacağı 26 Ekim Pazar günü, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı’nın yanına iki de AKP milletvekili alıp cami açılışı yapacağını öğreniyor.
Tesadüfe bakın, açılış tam da Cumhuriyet yürüyüşünün yapılacağı saate rastlıyor!.. Peki, Cumhuriyetin valisi ne yapıyor?. Müthiş bir hızla il düzeyinde dağıtılmış olan kutlama kitapçığını iptal edip yeni bir kitapçık bastırıyor ve Cumhuriyet yürüyüşünü aynı gün başka bir saate erteliyor!..
-Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun!!!
Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi kurumu Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı bir kısım imam, ülkenin saygın bilim adamlarını hem de basın toplantısı yaparak tehdit ediyor:
-Cenazelerini yıkamayız!..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 183 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 759 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 193 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar