Büyüklere “Büyüme” masalı!..

Hadi gözünüz aydın, yılın ikinci çeyreğinde yüzde 5.1 büyümüşüz!.. Ne oldu, suratlar asık, sevinmediniz mi?.. Çok nankörsünüz valla; büyümek demek, zenginlik demek, refah demek...

Hadi gözünüz aydın, yılın ikinci çeyreğinde yüzde 5.1 büyümüşüz!..
Ne oldu, suratlar asık, sevinmediniz mi?.. Çok nankörsünüz valla; büyümek demek, zenginlik demek, refah demek, çoluğunuzun, çocuğunuzun geleceği demek, siz hâlâ somurtuyorsunuz!..
Pardon, “bu büyüme hormonlu, kandırıcı, üstelik bir kazanç olsa dahi bizim buralara hiç uğramıyor” mu dediniz?.. Nereden biliyorsunuz; yine kör olasıca muhaliflerin gazına geliyorsunuz değil mi?. Durun tahmin edeyim, siz büyük olasılıkla her daim iktidara muhalif olmayı bir matah sayan o Murat Muratoğlu isimli, Sözcü gazetesi “ekonomi şeyini” okudunuz… Adam yemiyor, içmiyor, iktidarın, ekonomi- hazine bakanlarının, Türkiye İstatistik Kurumu’nun el emeği göz nuru hazırlayıp halka kakaladığı, pardon açıkladığı rakamların defolarını ortaya çıkarmak için yırtınıyor. Alın son yazdığı “Bunları yersen büyürsün” başlıklı buram buram nifak saçan yazısını; ne diyor orada:
-Büyüme rakamlarının tamamı sürdürülemez bir finansal manipülasyonun sonucu!..
Bak sen şu kadir kıymet bilmezliğe… Yetinmiyor, bir de “en büyük Türk büyüklerimize” saygısızca, terbiye kurallarını bile ihlal ederek soruyor:
-Büyüme artıyorsa işsizlik niye artıyor birader? Reel ücret artışı olmadığı gibi alım gücü her geçen gün düşüyor! O zaman NEREMİZLE BÜYÜYORUZ?..
Orada da durmuyor adam; ÖTV indiriminden giriyor, verilen akla zarar teşviklerden çıkıyor, inşaat sektörüne akıtılan paraları hesaba çekiyor… Yetinmiyor, “siz bizi salak mı sandınız” dercesine bir de şu gerçeği gözümüze sokuyor:
-Ciddi anlamda büyürken makine ve teçhizat yatımları ne demeye yüzde 8.6 geriledi, yılın ilk çeyreğinde de yüzde 12 gerileme kaydetti… Belki de makine kullanmadan el emeği göz nuru büyümüşüzdür!..
Üstelik alay ediyor, tam bozguncu yani!.....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 183 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 759 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 193 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar