Yaşasın cumhuriyet

Dün de aynen cumartesi-pazar tüm statlarda olduğu gibi “yaşasın cumhuriyet” nidalarıyla başladı maç. Sporcu kardeşlerimden ricam, ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün muazzam...

Dün de aynen cumartesi-pazar tüm statlarda olduğu gibi “yaşasın cumhuriyet” nidalarıyla başladı maç. Sporcu kardeşlerimden ricam, ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün muazzam sözünü hiç unutmamaları:

“Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlâklısını severim.”

TEBRİKLER SUMUDİCA

Fenerbahçe de karşısında çevik bir Kayseri buldu dün. Öncelikle Sumudica’nın takımını tebrik etmek lazım: İlk maçta, takımı henüz oturmamışken, üçlü savunmayla başladıkları Galatasaray şaşkınlığını tablodan silersek, bu haftaya ligin en az gol yiyen takımı sıfatıyla, lig ikincisi olarak girmişlerdi Kayserililer. Kadro kaliteleri kısıtlı. Ama kompakt oynamayı biliyorlar. Dün de özellikle ilk devrede bir bütüncüllük dersi gibiydiler. Fenerbahçe’yse iki sebeple sıradandı:

1- Kayseri önde basarak, Fenerbahçe’nin geriden pasla çıkma çabasını avantaja çevirdi. Kocaman’ın ilk yarının sonlarından itibaren geriden uzun çıkma talimatı, maçtaki tek doğru hareketi. Futbolda kısa pas-uzun pas yok; doğru pas-yanlış pas var. Eğer kısa çıkamıyorsanız, birinci golde olduğu gibi hatalar yapmaktansa uzun çıkmayı denemek en doğrusu. Önceki gün de Tudor’un Trabzon baskısına karşı yapması gereken oydu aslında.

BİREYSEL HATALAR

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Fenerbahçe kendi kendini imha etti 24 Nisan 2024 | 3.245 Okunma Koç ve Kartal’ın dar vizyonlarının bedeli 23 Nisan 2024 | 509 Okunma Icardi’nin ufkunda Hagi’yle Alex var 22 Nisan 2024 | 425 Okunma Mendilibar’ın aklı Aston Villa'daydı, İsmail Kartal'ın aklı Sivas'taydı 20 Nisan 2024 | 405 Okunma Tur değişikliklerden sonra gitti 19 Nisan 2024 | 712 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar