Video hakem kenara gidilmeyince güzel

Dün, 200’e yakın ülkeden milyarlarca insanın izlediği bir futbol müsabakasında video asistan hakem kullanıldı ve kimse yaralanmadı, kimse ölmedi! Üstelik video hakeme başvurulmadı bile!4. sanayi devriminin futboldaki...

Dün, 200’e yakın ülkeden milyarlarca insanın izlediği bir futbol müsabakasında video asistan hakem kullanıldı ve kimse yaralanmadı, kimse ölmedi! Üstelik video hakeme başvurulmadı bile!

4. sanayi devriminin futboldaki yansımalarının en popüleri, video hakem uygulaması. Yıllardır zaten birçok spor müsabakasında faydalanılan bu teknolojinin futbolda da kullanılmaya başlanması çok doğal. Kullanılmaması anormal olurdu zaten! Sadece gol-penaltı-kırmızı kart-kimlik kargaşası gibi kritik konularda video asistan hakeme başvurulacak. Her pozisyonda masaya danışma mecburiyeti yok, son karar da her zaman elbette sahadaki hakemde.

4 YARDIMCISI VAR
Dün zaten Arjantinli hakem Fabian Pitana gerek ilk golde, gerekse Golovin-Hawsawi pozisyonunda video asistanlara danışmayarak süper bir ders verdi bu uygulamadan çekinenlere! Yeni durumu şöyle özetleyebiliriz aslında: Orta hakemin artık üç değil, dört yardımcısı var. Bir tanesi de (ekibiyle birlikte) Moskova’da masada. Hepsi bu. Kulaklıkta bir ekstra hakem var, o kadar.

Dünkü maçın temposu düşüktü; Suudi Arabistan gerek ağır çekimi andıran yavaşlığı, gerek savunmadaki sarsaklığıyla maçı Rusya için çok kolaylaştırdı. Turnuva öncesi yıldız adayları arasında gösterilen Golovin, kendisinden umutlu olanları yanıltmadı. Rusya’nın üç golünde baş rolde onun zekâsı var. Elbette önümüzde daha sert ve çekişmeli maçlar, daha ağır tartışmalı pozisyonlar olacak. VAR da tartışılacak bolca...  Ama bence VAR uygulaması, orta hakem kenara gelip monitöre bakmadığı sürece harika. Yine tartışmalar olabilir, yine yanlış kararlar verilebilir. Ancak eskiye göre daha az hata olacağı kesin.

LOPETEGUI’Yİ ZLATAN’A BENZETTİM
İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Rubiales, Lopetegui’nin Real’e imza attığını öğrendiğinde saat 17:45’miş. Saat 17:50’de de Real Madrid’in resmi internet sitesi, bu bilgiyi bütün dünyayla paylaşmış zaten. Yani Lopetegui’nin işvereni futbol federasyonu, İspanyol Hoca’nın anlaşmasını tüm dünyadan sadece 5 dakika önce öğrenmiş.

Rubiales’e göre mesele “aldatılmış hissetmesi” değil. Daha 20 gün önce Lopetegui’nin kontratının 2020’ye uzatılmış olması da değil. Evet, Lopetegui, bu federasyonun yaptığı en iyi işti; o imza Euro 2020 projesinin de bir parçasıydı. Ama Rubiales’in esas kabullenemediği şey, üslup: “Futbolda her karar alınabilir ama bunun doğru yolla ve doğru üslupla yapılması gerekir.”

İtiraf etmeliyim ki, Lopetegui’nin yönteminden fena halde rahatsız oldum. Rubiales’e de olağanüstü hak verdim. İsveç Federasyonu’nun Zlatan’ın küstahlıklarına karşı tavrını çok sevmiştim, İspanya’nın tavrını da destekliyorum tüm kalbimle.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Fenerbahçe kendi kendini imha etti 24 Nisan 2024 | 3.065 Okunma Koç ve Kartal’ın dar vizyonlarının bedeli 23 Nisan 2024 | 508 Okunma Icardi’nin ufkunda Hagi’yle Alex var 22 Nisan 2024 | 424 Okunma Mendilibar’ın aklı Aston Villa'daydı, İsmail Kartal'ın aklı Sivas'taydı 20 Nisan 2024 | 401 Okunma Tur değişikliklerden sonra gitti 19 Nisan 2024 | 712 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar