Türk futbolundaki ‘Ülef Ligi’ hissi azaldı

Hürriyet yazarı Uğur Meleke bu hafta 'Türk futbolundaki ‘Ülef Ligi’ hissi azaldı' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Bir ara Basketbol Ligi’ne Ülker-Efes’in aşırı dominasyonu nedeniyle ‘Ülef Ligi’ diyorduk.

Bir ara Türkiye Basketbol Ligi’ni Ülker-Efes’in aşırı dominasyonu sebebiyle ‘ÜlEf Ligi’ olarak adlandırıyorduk. Bu sezon da futbol ligimiz öyle başladı, 13 Ağustos’la 3 Kasım arası Galatasaray-Fenerbahçe 20’de 20 yaptılar. Koptular ligin geri kalanıyla. Ancak son 10 günde tablo değişti, lig ÜlEf görünümünden çıktı: Önce Trabzon Fenerbahçe’yi, sonra Hatay Galatasaray’ı yendi. Dün de Adana’da oynanan maçtan sonra sanırım şunu söyleyebiliriz: Süper Lig geri döndü.

SON 8 GÜNDE 3. MAÇ

Adana Demir’in Fenerbahçe maçını ele alma biçimi, Avcı’nın Trabzonspor’undan bambaşka oldu. Onlar Onuachu’ya 60 metrelik uzun toplarla oynama yolunu seçmediler, geriden pasla çıkmaktan vazgeçmediler. Çıkabildiklerinde kanatlardan iki Yusuf’la zaman zaman etkili oldular. Ancak çıkamadıklarında da Fenerbahçe presine karşı koyamadılar. Fenerbahçe özellikle ilk 1 saatte defalarca önde top kazandı, yedisi isabetli 15 şut yolladı Adana kalesine. Ancak Fenerbahçe’de özellikle belli isimlere ekstra yük binmesi özellikle son bölümde yorgunluk ve düşüşleri beraberinde getirdi. Son 8 günde 3 maça başlayan Samuel, Zajc, Tadic’in yanı sıra sezon başından beri çok yüzdeli oynayan 37’lik Dzeko’da yorgunluk sinyalleri söz konusu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Derbide sonucu iştah belirleyecek 27 Nisan 2024 | 148 Okunma Fenerbahçe kendi kendini imha etti 24 Nisan 2024 | 3.249 Okunma Koç ve Kartal’ın dar vizyonlarının bedeli 23 Nisan 2024 | 511 Okunma Icardi’nin ufkunda Hagi’yle Alex var 22 Nisan 2024 | 427 Okunma Mendilibar’ın aklı Aston Villa'daydı, İsmail Kartal'ın aklı Sivas'taydı 20 Nisan 2024 | 405 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar