Tekmeye kafa sokan adamlar

Dün tam bir Şampiyonlar Ligi akşamı yaşandı TT Arena’da. Devler Ligi tarihinin iki önemli parçası olan iki kulüp, özlemle, iştahla çıkmışlardı savaşmaya. Ve kan-ter-gözyaşı dolu bu...

Dün tam bir Şampiyonlar Ligi akşamı yaşandı TT Arena’da. Devler Ligi tarihinin iki önemli parçası olan iki kulüp, özlemle, iştahla çıkmışlardı savaşmaya. Ve kan-ter-gözyaşı dolu bu savaşın galibi kalite farkıyla temsilcimiz Galatasaray oldu.

Rusya ve Türkiye, Avrupa’nın baş altı ligleri. Galatasaray ve Lokomotiv de Avrupa’nın baş altı kulüpleri. Belki tarihlerinde hiçbir zaman Şampiyonlar Ligi yarı finali olmayacak ama Avrupa’nın devleri İstanbul’a ya da Moskova’ya gelirken hep çekinecekler bu seyahatlerden. Bir süre Şampiyonlar Ligi’nden uzak kalan Galatasaray dün isteğiyle, arzusuyla, coşkusuyla net bir şekilde verdi bu mesajı: İstanbul, hâlâ Avrupa’nın çekinilecek deplasmanlarından biri.

Dün golleri Galatasaray buldu ama Lokomotiv takımı da bölüm bölüm çok iyi oynadı. Özellikle 20 ile 45 arası oyunu rakip yarı alana yığdılar, bir Fernandes klasiği olan kale içine ortalarla pozisyonlar da yarattılar. Ancak Galatasaray, dün kazanırken sahaya yansıttığı kalitesi kadar isteğiyle de gurur duymalı. Özellikle 2 pozisyon dünkü galibiyetin özeti gibi: 

Dakika 23’tü. Linnes topu ayağından açmıştı. Ama Norveçli oyuncu öyle istekli, öyle konsantreydi ki, sakatlanma pahasına tekmeye kafa sokup Corluka’ya kart göstertti... Yine maçın ilk devresinde yaşanan bir başka pozisyon da dikkat çekiciydi: Hakemin faul kararına sinirlenen Rodrigues topu yere vurdu. Sonra yarım saniyede hatasını fark edip yere vurduğu topun peşinden koşup geri getirdi sahaya! İşte o Rodrigues’in Şampiyonlar Ligi’nde var olma arzusuyla Linnes’in ciddiyeti, Galatasaray’ın bir numaralı sırrıydı dün gece.

Bravo Galatasaray. Bravo tekmeye kafa sokan adamlar... Bir kez daha gururlandırdınız bizi. 

‘KIRMIZI SEBEBİ’ BELHANDA

Dün dakikalar 41’i gösteriyordu. Galatasaray hücumdaydı ve Belhanda, daha önce sıkça yaptığı gibi sorumsuzca verdi topu rakibine. Faslı’nın artık alıştığımız o top kaybının faturasını, vazgeçmeyip rakibine faul yapmak zorunda kalan ve ilk sarısını gören N’Diaye ödedi. Linnes tekmeye kafa sokarken, Belhanda’nın böyle sorumsuzluk hakkı olmamalı bence.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tur değişikliklerden sonra gitti 19 Nisan 2024 | 275 Okunma Zico'nun vizyonuna dönülmeli 18 Nisan 2024 | 506 Okunma Bu bir Okan Buruk başyapıtı 16 Nisan 2024 | 765 Okunma Dokuz buçuk numara Dzeko 15 Nisan 2024 | 509 Okunma Beşiktaş’ın önünde Polonya gerçeği vardı 14 Nisan 2024 | 204 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar