Sözleşmeler neden 31 mayıs’ta bitiyor?

Dünyada futbolcu sözleşmeleri 30 Haziran, Türkiye’de 31 Mayıs’ta bitiyor. Kulüpler, bu 1 ayda kendi ayaklarına sıkıyorlar aslında... Umarım bu durum ivedilikle değişir.BU sezonun Türk futbolunda bir, ‘sessiz...

Dünyada futbolcu sözleşmeleri 30 Haziran, Türkiye’de 31 Mayıs’ta bitiyor. Kulüpler, bu 1 ayda kendi ayaklarına sıkıyorlar aslında... Umarım bu durum ivedilikle değişir.

BU sezonun Türk futbolunda bir, ‘sessiz devrim yılı’ olduğunu düşünüyorum ben. Evet belki finansal fair-play kriterleri motivasyonuyla bu devrime zorlandık; ama orta vadede UEFA kısıtı ortadan kalktığında da mâli disiplin melekesinin süreceğine inanıyorum. 

90’lı ve 2000’li yılların en meşhur söylemlerinden biriydi, “Beşiktaş’ta/Fenerbahçe’de/Galatasaray’da transfer bitmez” lakırdısı. Fenerbahçe’nin 49 futbolcuyla sezon açtığı, Avrupa’da her yenilginin ardından Atatürk Havalimanı’na bir uçak inip içinden bir siyahi forvet çıktığı günler çok uzak değil. Bu sezonsa şu anda Beşiktaş, transfer markette 9,5 milyon Euro artıda. Galatasaray, denk bütçede. Fenerbahçe ise sadece 3 milyon Euro ekside. Yaklaşık 10 milyon artıdaki Beşiktaş’ın bu sezon, ‘sattığın kadar alabilirsin’ kısıtlamasından çıktığını da not etmek gerek. Ben Fenerbahçe ve Galatasaray’ın da bu kısıttan çıktıklarında aynı transfer tavrını sürdüreceklerine inanıyorum.

Bence sırada 2 önemli devrim daha var: Birincisi, 8 Temmuz’da benim bu köşede dile getirdiğim, Inter-Milan örneklerini hatırlattığım, 4 büyüklerin birbirinden futbolcu alması gerektiği konusu. Sonraki günlerde Terim ve Albayrak’ın da görüşümü benimsemelerinden mutluluk duydum doğrusu. 

İkincisi de, tüm dünyada futbolcu sözleşmeleri 30 Haziran’da biterken, Türkiye’de 31 Mayıs’ta bitmesi garabeti. Kulüpler, bu 1 aylık anlamsız kayıpla kendi ayaklarına sıkıyorlar aslında. Umarım bu devrimleri de ivedilikle gerçekleştirir kulüplerimiz...

ÇOK YAKINDA POZiSYONLAR SAATTEN iZLENECEK

PAZAR akşamı Türk futbolunda tarihi anlara şahitlik ettik; ilk kez en üst seviye bir maçta VAR uygulandı, ilk kez monitöre gidildi, ilk kez 4 oyuncu değişikliği hakkı kullanıldı. İnsan böyle tarihi anlara tanıklık edince, “Acaba bundan sonra ne olacak” diye kafa yormaya başlıyor sanırım!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mendilibar’ın aklı Aston Villa'daydı, İsmail Kartal'ın aklı Sivas'taydı 20 Nisan 2024 | 239 Okunma Tur değişikliklerden sonra gitti 19 Nisan 2024 | 709 Okunma Zico'nun vizyonuna dönülmeli 18 Nisan 2024 | 508 Okunma Bu bir Okan Buruk başyapıtı 16 Nisan 2024 | 765 Okunma Dokuz buçuk numara Dzeko 15 Nisan 2024 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar