Sivas’ta bir Rus ruleti seyrettik

Hürriyet yazarı Uğur Meleke bu hafta 'Sivas’ta bir Rus ruleti seyrettik' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Abdullah Avcı’nın Mendy’yi stopere çekip Trezeguet’yi ön tarafa koyması dengeleri değiştirdi.

Süper Lig’in her zaman zor deplasmanlarından biri olarak tanımlanan Sivas, bu sene o özelliğini yitirmiş görünüyor. Servet Çetin yönetimindeki Sivas’ın iç sahada henüz galibiyeti yok. Üç galibiyetlerinin tamamı deplasmanda. Bunu ben son 4 yılda Rıza Çalımbay’la yakalanan kadro istikrarının kentten ayrılmasına bağlıyorum. Sivas’ın sert ve tanımlanmış bir oyunu vardı son 4 senede. Sivas içeride de, dışarıda da oynasa ana planı geçiş. Bu yüzden de 11 puanı deplasmanlardan çıkardılar. Dün de maça tam aradıkları, diledikleri biçimde başladılar. Trabzon takımı Visca ile ilk 4 dakikada iki tehlikeli hücum geliştirdi ama topu yitirdiklerinde bordo-mavililerin organizasyonunun yok olduğunu gördük. Ligin driplingle ikinci-üçüncü bölge geçişini en iyi yapan oyuncularından Saiz de uzaktan bir şutla kesti faturayı. O şaşkınlığı üzerlerinden atamadan kalesinde Manaj’la bir gol daha gördü Karadeniz ekibi.

Abdullah Avcı göreve geldiğinden beri Trabzon ilk devrelerde hiç gol yememişti. 360 dakika boyunca hiç geriye düşmemişti. Sivas’ta yirminci dakikada 2-0 geriye düşerek bambaşka bir sınavla karşı karşıya kaldılar bir anda. Bu sınav karşısında Avcı’nın tercihi Rus ruleti oldu: 37’de Baniya sakatlanınca Mendy’yi stopere çekip Trezeguet’yi ekledi ön tarafa. Trabzon’un orta ikilisi BakasetasAbdülkadir oldu böylece. Bu düzen, top Trabzon’dayken umut verici. Ama top Sivas’tayken o umutlar ev sahibi ekibe geçiyordu haliyle.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
35 puanlık farkı doğrulayan derbi 28 Nisan 2024 | 262 Okunma Derbide sonucu iştah belirleyecek 27 Nisan 2024 | 150 Okunma Fenerbahçe kendi kendini imha etti 24 Nisan 2024 | 3.253 Okunma Koç ve Kartal’ın dar vizyonlarının bedeli 23 Nisan 2024 | 512 Okunma Icardi’nin ufkunda Hagi’yle Alex var 22 Nisan 2024 | 427 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar