Sıradaki adım: “Dürüstlük hareketi”

Sezonun neredeyse yarısını devireceğiz, sadece 7 maç golsüz tamamlandı. 6 puanlık marjda tam 7 takım nefes nefese 15’inci haftaya giriyorlar. İngiltere ve Fransa’da 6 puanlık marjda sadece 1, Almanya’daysa 2 takım var...

Sezonun neredeyse yarısını devireceğiz, sadece 7 maç golsüz tamamlandı. 6 puanlık marjda tam 7 takım nefes nefese 15’inci haftaya giriyorlar. İngiltere ve Fransa’da 6 puanlık marjda sadece 1, Almanya’daysa 2 takım var mesela.

DAHA DENGELİ BİR LİG

Üstte çok sayıda iyi takım olduğu gibi, altta da kopma yaşanmıyor: Üç galibiyetin altında kalan yalnızca 1 takımımız var, bu sayı İngiltere’de 4, Almanya-İtalya’da 3... Premier Lig’de 9, Serie A’daysa 7 takım maç başına 1 gol ortalamayı bulamamışlar. Bu sayı da Süper Lig’de sadece 2... Sonuncusu Karabük, yüzde 51 topla oynama ortalaması yakalamış. Osmanlı ve Konya, (aynen GS ve FB gibi) maç başına 13 şut ortalamayla oynuyorlar.

İnanılmaz dengeli bir sezon yaşanıyor Türkiye’de. Sanırım ligimizin 3 puanlı ve 18 takımlı modern döneminin en az puanla şampiyonluk rekoru da bu sene gelecek. Belki de ilk kez 70 puan barajı aşılamayacak. Lig son derece rekabetçi. Oyun kalitesi de yükselişte. Ligin kalitesi uluslararası arenada da neticeye yansıyacak. Ligi bu yolundan sekteye uğratabilecek bence birkaç küçük engel var, onları da halledersek önümüz gerçekten açık.

1- TV GÖRÜNTÜSÜ İLE CEZA ŞART

ÇOK üzülerek söylüyorum, yeryüzünde en fazla aldatma odaklı sporcu yaşayan ülke burası. Hakemin yüzüne mırın kırın edip, adam sırtını döner dönmez küfretmeye başlayan; ama iş kendini anlatmaya gelince mertlikten ve adamlıktan söz eden bir garip iki yüzlülük. Böyle genetiği olan bir lige, TV görüntüsüyle ceza şart. Aksi düşünülemez. Ancak video görüntüyle cezanın sınırları doğru çizilmeli.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Krizden çıkmak için Montella’ya 4 öneri 28 Mart 2024 | 580 Okunma Montella'nın artık Adana'dan çıkması gerek 27 Mart 2024 | 690 Okunma Montella’nın hayali Van Gaal’in Hollanda'sı 23 Mart 2024 | 363 Okunma Durdurun futbolu inecek var 18 Mart 2024 | 1.459 Okunma İlk kez güçlü reaksiyon verdiler 17 Mart 2024 | 82 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar