Postecoglou'nu ayağından vuracağınız gün

Hürriyet yazarı Uğur Meleke bu hafta 'Postecoglou'nu ayağından vuracağınız gün' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Galatasaray'ın ilk bir saatte sergilediği maaile hücum anlayışı, Postecoglou'nun sözlerini aklıma getirdi.

Yaklaşık bir ay önce Londra’da oynanan ve Tottenham’ın 9 kişiyle 4-1 kaybettiği Chelsea maçında ev sahibi takımın teknik direktörü, savunmasını çok fazla önde kurmasıyla eleştiri almıştı. 55’te durum 1-1’ken 9 kişi kalan ve buna rağmen savunmasını orta çizgiye çıkararak riskli bir futbol tercih eden Postecoglou’nun o eleştirilere yanıtı şu oldu: "Maç kaybedebiliriz ama karakterimizi kaybedemeyiz. Benim çalıştırdığım bir takım, savunmayı önde kurmadığı zaman beni vurun."

SADECE FUTBOL VARDI

Dün Seyrantepe’de 45 dakika tamamlandığında toplam 3 gol, 19 şut ve 9 korner izlemişti sporseverler. Galatasaray ilk yarıyı büyük ölçüde domine etmesine rağmen Adana Demirspor sadece 2 kez faule başvurmuştu. Sadece futbol vardı sahada. İlk devrede Galatasaray’ın bir stoperi Abdülkerim üç, diğeri Nelsson bir kez kaleyi yokladılar. Sağ beki Boey gol attı, sol beki Barış iki şut pası verdi. Ön liberolarından Torreira bir golün içinde var, Kerem Demirbay da iki şut çekti Adana kalesine. Dikkatinizi çekmiştir, Galatasaray’ın hücumcularından bahsetmedim bile. Bu rakamlar sadece savunma+orta sahaların hücum istatistikleri. Galatasaray skor 0-0’ken de, 1-0’ken de, 2-0’ken de aynı iştahlı oyunu sürdürdü Seyrantepe’de. Galatasaray’ın dün ilk bir saatte sergilediği bu maaile hücum anlayışı, Postecoglou’nun aforizmasını getirdi aklıma ister istemez.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
35 puanlık farkı doğrulayan derbi 28 Nisan 2024 | 262 Okunma Derbide sonucu iştah belirleyecek 27 Nisan 2024 | 150 Okunma Fenerbahçe kendi kendini imha etti 24 Nisan 2024 | 3.253 Okunma Koç ve Kartal’ın dar vizyonlarının bedeli 23 Nisan 2024 | 512 Okunma Icardi’nin ufkunda Hagi’yle Alex var 22 Nisan 2024 | 427 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar