Martın yıldızları kimler olabilir?

Milli Takım’ın kadro dönüşüm kararı doğru ama uygulama doğal olarak sancılı. Her devrim sancılıdır çünkü. ‘Adam gibi adamlar’ çetesinden kurtulduk, artık bu pırıl...

Milli Takım’ın kadro dönüşüm kararı doğru ama uygulama doğal olarak sancılı. Her devrim sancılıdır çünkü. ‘Adam gibi adamlar’ çetesinden kurtulduk, artık bu pırıl pırıl yüzlerle ve Mart’ta onlara eklenecek yeni birkaç adamla yola devam edeceğiz. Mevcut takıma Mart’ta başlayacak Euro 2020 elemelerine kadar kimler eklenebilir, onu düşünmeli artık biraz.

1-Umut Bozok

Türk futbolunun süper bir santrforu var ama belki kendi kulübünde oynayamadığı için, belki minik evladıyla yaşamaya adaptasyon sürecinde olduğu için bir miktar düşüşte. Cenk, bizim için de Everton için de değerli. Siva’nın elinde Cenk tipinde başka bir klasik santrfor yok, zaten şu anda en uçta kullandığı Richarlison normalde koşucu, çalımcı, yetenekli çizgi oyuncusu. Uzun vadede Richarlison’un orijinal yerine, Cenk’in de 11’e döneceğine inanıyorum ben.

Ancak ulusal takımda Cenk’in yanına yeni alternatifler katma gerekliliğimiz ortada. Bunların içinde de en fazla ön plana çıkan Ligue 1’de oynayan ümit milli santrforumuz Umut Bozok. Lyon ve St.Etienne maçlarında sonradan girip iş yapmıştı, 2 haftadır ilk 11’de oynuyor Nimes’de. 22 yaşındaki Umut’un Mart’a kadar santrfor rotasyonuna katılması şart gibi.

2-Muhammed Kiprit

1999 Almanya doğumlu Muhammed de, Hertha Berlin hiyerarşisinde hızla yukarı çıkan genç bir yetenek. Öncelikle şunu söylemem gerek: Birinci ve ikinci Bundesliga’da eskisi kadar Türk futbolcu yok. Bunun nedeni siyasi de olabilir, Almanlar’ın Sammer’le altyapıdaki eğitim stratejisini değiştirmesi ve Havertz gibi yetenekler üretmesi de olabilir. Ama sonuç değişmiyor: Artık Almanya’nın 2 profesyonel liginde çok fazla Türk yok. Muhammed iki ayağını da kullanabilen bir santrfor. Artık Bundesliga’da, Hertha A takımında. Mart’a kadar da kulübünde birkaç maç oynama şansı bulursa, onun da çıkış yapma ihtimali yüksek.

3-Ersin Zehir

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mendilibar’ın aklı Aston Villa'daydı, İsmail Kartal'ın aklı Sivas'taydı 20 Nisan 2024 | 239 Okunma Tur değişikliklerden sonra gitti 19 Nisan 2024 | 709 Okunma Zico'nun vizyonuna dönülmeli 18 Nisan 2024 | 508 Okunma Bu bir Okan Buruk başyapıtı 16 Nisan 2024 | 765 Okunma Dokuz buçuk numara Dzeko 15 Nisan 2024 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar