Kulüpler dünya savaşı

FIFA Başkanı Gianni Infantino 24’lü bir, ‘Kulüpler Dünya Kupası’ oluşturmak istiyor. UEFA Başkanı Aleksander Ceferin bu öneriyle şiddetle savaşıyor, Infantino’yu futbolun ruhunu satmakla itham ediyor. Avrupa...

FIFA Başkanı Gianni Infantino 24’lü bir, ‘Kulüpler Dünya Kupası’ oluşturmak istiyor. UEFA Başkanı Aleksander Ceferin bu öneriyle şiddetle savaşıyor,

Infantino’yu futbolun ruhunu satmakla itham ediyor. Avrupa Kulüpler Birliği Başkanı Andrea Agnelli’nin önerisiyse, Şampiyonlar Ligi’nin heyecanını artırma yönünde: “Grupları 4’lü değil 8’li yapalım. Büyükleri birbiriyle daha fazla oynatalım.” 

- Futbol değişiyor; dünyanın bir numaralı sporu, tarihi bir dönüşüm yaşıyor. Oyuna ilgi arttıkça, gelir kalemleri de çeşitleniyor. Gelir kalemleri çeşitlendikçe, hem FIFA, hem UEFA, hem de büyük kulüpler ellerini ovuşturarak bu yeni pastadan daha büyük bir pay almak istiyorlar.

- Pasta savaşı, futbolda yeni bir çağın düğmesine bastı âdeta: 2 yıl önce oyun kuralları kitabı, tarihinin en büyük revizyonunu yaşamış, irili ufaklı 57 değişim hayatımıza girmişti. Dünya Kupası artık 48 takımla oynanacak. Eylül’den itibaren ilk kez UEFA Uluslar Ligi hayatımıza girecek. Ama yenilikler bunlardan ibaret değil: FIFA, hayatımıza hem 24 kulüplü bir Kulüpler Dünya Kupası, hem de 8’li bir Milletler Ligi sokmak istiyor.

ÇILGIN PROJE...

- Özellikle Infantino’nun, Kulüpler Dünya Kupası fikri ortalığı fena hâlde karıştırmış durumda... FIFA’nın genç başkanı, bir yıl sonra yeni bir seçim sınavıyla karşı karşıya. Ve bu seçim öncesi bazı radikal değişiklikler yaparak, global futbol pastasını büyütme peşinde. Infantino’nun çılgın projesi, dört yılda bir düzenlenen bir Kulüpler Dünya Kupası.

- Kupa 24’lü olacak, katılımcıların 12’si Avrupalı. İlki 2021 için planlanan projede, son 4 yıldaki 8 Şampiyonlar Ligi finalistinin yanı sıra, 4 Avrupa Ligi galibi yer alacak. Bu çılgın projeye, Japon menşeli bir dev bankanın 25 milyar Euro’yu garanti ettiği söyleniyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zico'nun vizyonuna dönülmeli 18 Nisan 2024 | 505 Okunma Bu bir Okan Buruk başyapıtı 16 Nisan 2024 | 765 Okunma Dokuz buçuk numara Dzeko 15 Nisan 2024 | 509 Okunma Beşiktaş’ın önünde Polonya gerçeği vardı 14 Nisan 2024 | 204 Okunma İF’ten önce: 3 İF’ten sonra: 2 12 Nisan 2024 | 221 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar