Kaosun sebebi kartların gecikmesi

İTİRAF etmek gerekirse, çok sevdiğim işimi yapmanın en zor olduğu günler, bu günler... Bir müsabakada hakem kararları ya da kavgalar, oyunun önüne geçiyorsa, öyküyü futbol topu üstünden yazmak...

İTİRAF etmek gerekirse, çok sevdiğim işimi yapmanın en zor olduğu günler, bu günler...

Bir müsabakada hakem kararları ya da kavgalar, oyunun önüne geçiyorsa, öyküyü futbol topu üstünden yazmak çok zorlaşıyor.

Birer birer pozisyon değerlendirmelerine girmeyeceğim; dünkü kaosu özetleyen detay bence şu:

Dün akşam sahada bulunan ya da statta-TV başında karşılaşmayı izleyen herkes, maçın bir noktada karışacağını hissediyordu.

Herhalde yalnızca bir kişi hissedemedi bunu, o da deneyimli hakem Fırat Aydınus.

Eğer bir saatlik kaosun başlangıç fitilini ateşleyen Pepe ve Soldado’ya hak ettikleri zamanda, ilk yarım saatte birer sarı kart çıkarsaydı, belki de maç o kadar gerilmeyecekti.

Her müsabakanın ruhu farklı. Aydınus bu müsabakada faul düdüklerini daha zor çalmayı, kartları kolay göstermemeyi planlamıştı.

Ama ilk 10 dakikanın sonunda hakemin bu stratejisinin muvaffak olamayacağı belliydi. Kartlar erken çıkmalı, maçın kontrolü bu denli kaybedilmemeliydi.


KÖTÜ NİYETLiLER
Sporcuların son derece kötü niyetli olduğu, hakemin de verdiği kartların büyük bölümü doğru olmasına rağmen, vermedikleri ya da geç kaldıkları yüzünden kontrolü çok erken kaybettiği bu maçın futbol kırıntılarını bulmaya çalışırsak...

İki hocanın da pazar gecesinden dersler çıkardığını söyleyebiliriz rahatlıkla.

Güneş, Fenerbahçe’nin önde baskısına fırsat vermemek için kendi takımına santrayla birlikte önde pres talimatı vermiş. Bu strateji de erken meyve verdi, ilk çeyrekte iki pozisyon, bir de gol buldular bu taktikle.

Kocaman’sa sadece bütüncül durmakla, taktik disiplinle derbi kazanmanın zorluğunu fark etmiş, iki yetenekli Ekici ve Soldado’yu 11’de başlatarak h&...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Fenerbahçe kendi kendini imha etti 24 Nisan 2024 | 1.478 Okunma Koç ve Kartal’ın dar vizyonlarının bedeli 23 Nisan 2024 | 499 Okunma Icardi’nin ufkunda Hagi’yle Alex var 22 Nisan 2024 | 423 Okunma Mendilibar’ın aklı Aston Villa'daydı, İsmail Kartal'ın aklı Sivas'taydı 20 Nisan 2024 | 401 Okunma Tur değişikliklerden sonra gitti 19 Nisan 2024 | 712 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar