Göztepe dördüncü vitese çıkmadan kazandı

Fenerbahçe’nin iki haftadır aldığı mağlubiyetlerin temelindeki faktör kalite eksikliği. Dün gol atamadılar ama daha kötüsü pozisyon dahi bulamadılar, hatta topu ‘gol pozisyonu’ diyebileceğimiz...

Fenerbahçe’nin iki haftadır aldığı mağlubiyetlerin temelindeki faktör kalite eksikliği. Dün gol atamadılar ama daha kötüsü pozisyon dahi bulamadılar, hatta topu ‘gol pozisyonu’ diyebileceğimiz bölgeye bile taşıyamadılar.

SÜPER Lig’de tüm takımlar aslında fikstürde birbirlerini takip ediyorlar. Yani bir takımın fikstür sıralamasıyla bir diğerininki aynı. Sadece başladıkları noktalar farklı.

18 takımın 17’si aynı çember üzerinde aynı sırayla rakipleriyle karşılaşırken, tek bir tanesinin fikstürü bağımsız. O takım, iki yıldır üst üste Göztepe...

Sarı kırmızılı İzmir temsilcisinin ikinci yıl üst üste serbest fikstürü çekmiş olması, bir tür talihsizlik.

Bu serbest fikstür sebebiyle Galatasaray ve Fenerbahçe’yle üst üste oynama şanssızlığı yaşıyorlar. Bu şanssız fikstüre, antrenör değişikliğine, ideal bir santrforları olmamasına rağmen çabaları yerinde. Mücadeleleri yerinde.

Ancak kaliteleri çok kısıtlı. Fenerbahçe’yi yenerken de vitesi dörde-beşe hiç çıkaramadılar, ikinci-üçüncü vitesteki oyunları bile yetti kazanmaya.

Fenerbahçe’nin iki hafta üst üste yaşadığı mağlubiyetlerin temelindeki faktör, kalite eksikliği... Fenerbahçe’nin ön taraftaki dörtlüsü Ayew, Alper, Dirar ve Slimani’nin hiçbirinden kaliteli diye söz edemeyiz; çalışkan diyebiliriz, yürekli diyebiliriz, savaşçı diyebiliriz. Ama kaliteli diyemeyiz.

Slimani’nin etrafına muhakkak kaliteliler eklemelisiniz, Valbuena’yı, Mehmet Ekici’yi bir şekilde takıma monte etmelisiniz.

Dün gol atamadılar, ama daha da kötüsü, kısıtlı sayıda pozisyon bulabildiler. Topu ‘gol pozisyonu’ diye tarif edebileceğiniz bölgeye de az sayıda taşıyabildiler.

Cocu’nun tercihlerini, doğrularını-yanlışlarını konuşabilecek aşamada değiliz bence. Fenerbahçe’nin öncelikle 31 Ağustos’a kadar bu takıma kalite katac...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Krizden çıkmak için Montella’ya 4 öneri 28 Mart 2024 | 535 Okunma Montella'nın artık Adana'dan çıkması gerek 27 Mart 2024 | 689 Okunma Montella’nın hayali Van Gaal’in Hollanda'sı 23 Mart 2024 | 363 Okunma Durdurun futbolu inecek var 18 Mart 2024 | 1.432 Okunma İlk kez güçlü reaksiyon verdiler 17 Mart 2024 | 82 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar