Fatih Terim, farkını 1-0’da gösterdi

G.SARAY-Beşiktaş maçının kaderi, hatta belki sezonun kaderi, devre arasında soyunma odasında çizildi. Galatasaray devreye 1-0 önde girmişti ve doğal beklenti, Beşiktaş’ın ikinci yarıya çılgınca...

G.SARAY-Beşiktaş maçının kaderi, hatta belki sezonun kaderi, devre arasında soyunma odasında çizildi.

Galatasaray devreye 1-0 önde girmişti ve doğal beklenti, Beşiktaş’ın ikinci yarıya çılgınca bir baskıyla başlayacağı yönündeydi. Öyle olmadı. Baskıyı kuran taraf, skor 0-0’mışçasına oynayan taraf yine Galatasaray’dı. Fatih Terim maçı kazandıran, hatta belki sezonu kazandıracak farkı orada yarattı.

Esasında, Fatih Terim’li Galatasaray’ın ligin geri kalanına karşı performansı, diğer 3 rakibinden çok farklı değil. Galatasaray-Başakşehir-Fenerbahçe-Beşiktaş arasında oynanan maçları çıkarırsak, ligin Fatih Terim’li döneminde mini puan durumunda tepede sarı-kırmızılılar yok.

Ancak Fatih Terim farkı, 4 takımın kendi arasında oynadığı maçlarda yaratıyor. Ve hem Beşiktaş’a, hem Başakşehir’e ve de Trabzon’a da karşı skor 1-0’ken geri dönüş hayali kurdurmuyor. Galatasaray 1-0’ı yakaladığında kazanmış gibi yapmıyor, geriye çekilip rakibini beklemiyor, 2-0’ı kovalıyor.  

Bu istatistikte özellikle Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki fark derin... Aykut Kocaman’ın Fenerbahçe’sinin belki de bu sezonki en büyük problemi, 1-0’ı yakaladıktan sonra birçok maçta geriye çekilip adeta golü yemeyi beklemeleri. Fenerbahçe bu sezon 21 kez maçı 1-0’a getirmiş, bunların 9’unda rakiplerine 1-1 fırsatı tanımış. Galatasaray’sa 19 kez 1-0’ı yakalamış, sadece 3’ünde rakiplerine 1-1 fırsatı tanımış. Fatih Terim döneminde Galatasaray’a karşı 1-0 gerideyken durumu 1-1’e getirebilen tek takım Kasımpaşa.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Fenerbahçe kendi kendini imha etti 24 Nisan 2024 | 3.245 Okunma Koç ve Kartal’ın dar vizyonlarının bedeli 23 Nisan 2024 | 509 Okunma Icardi’nin ufkunda Hagi’yle Alex var 22 Nisan 2024 | 424 Okunma Mendilibar’ın aklı Aston Villa'daydı, İsmail Kartal'ın aklı Sivas'taydı 20 Nisan 2024 | 405 Okunma Tur değişikliklerden sonra gitti 19 Nisan 2024 | 712 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar