Endişe vermeyen büyük takım olmaz

F.Bahçe bu kaostan çıkmak için Okan Buruk'u dinlemeli!Rizespor sezona feci bir başlangıç yapmış, 6 hafta galip gelememiş, üstelik oyun olarak da çok umut vermemişler. İbrahim Üzülmez, oyuncu kalitesi...

F.Bahçe bu kaostan çıkmak için Okan Buruk'u dinlemeli!

Rizespor sezona feci bir başlangıç yapmış, 6 hafta galip gelememiş, üstelik oyun olarak da çok umut vermemişler. İbrahim Üzülmez, oyuncu kalitesi kısıtı nedeniyle klasik bir kontratak takımı yaratmış, umutları çoğunlukla Umar Aminu-Samudio’nun geniş alan bulmasına bağlamış. Sonra hoca değişmiş, Okan Buruk da bu kısıtlı yetenekteki kadrosuyla ilk maçında Fenerbahçe’yle oynamak zorunda. Ama maç öncesi Buruk’un açıklamalarını izliyorum, gözleri parlıyor Okan Hoca’nın: “Fenerbahçe’yi dikkatle izliyorum, Beşiktaş karşısında kazandıkları toplarla iyi hücum ettiler ama bir olumsuzluk söz konusuysa çabuk demoralize oluyorlar.”

BU KADRO iLE ZOR 

Gerçekten de 29’da Ayew’in vuruşu direkten dönüyor, devamındaki atakta Muriqi golü buluyor. Ve sonrasında Fenerbahçe takımı maç bitmiş gibi davranıyor. Daha 30’da fişi çekiyor. Hayalet gibi saha dolaştıkları 10 dakika içinde 2 gol daha yiyorlar. Aynen Okan Hoca’nın maçın başında anlattığı gibi. Fenerbahçe’nin bu kaostan çıkabilmesi için Okan Buruk’a kulak kabartılması gerek. Zira dün sarı-lacivertlilerin Rize’de mağlup olması değil esas mesele. Rakiplerine endişe vermemesi... Sıfır galibiyetli Rizespor teknik direktörü Okan Buruk’u bile iştahlandırması. Oysa Türkiye’de bir büyük takım, Rize’ye, Malatya’ya, Ankara’ya, her nereye giderse gitsin endişe vermeli. En kötü gününde bile, “İşte bu bir büyük takım” dedirtmeli. Fenerbahçe bunu dedirtemiyor. Sağ bekte Şener, stoperde Reyes, orta ikilide Mehmet-Jailson, sol açıkta Aatif olan bir takımın rakibine endişe vermesi de zor iş zaten.  

 

Özellikle dün merkezde Ali Çamdalı-Boldrin’in oyuna katkılarıyla Mehmet-Jailson’unki arasında dağlar, ovalar, okyanuslar kadar fark vardı doğrusu. Fenerbahçe taraftarı 1 yıl boyunca Mehmet-Souza sıkıcılığına sabretti. Bir yıl da Mehmet-Jailton’a sabredeceklerini sanmıyorum. Eğer Cocu, Fenerbahçe’yi bir büyük takım gibi kaliteli oyuncularla sahaya çıkarmanın bir yolunu bulamayacaksa, olası bir antrenör değişikliği kararına da saygı duymak zorunda kalacak maalesef.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tur değişikliklerden sonra gitti 19 Nisan 2024 | 704 Okunma Zico'nun vizyonuna dönülmeli 18 Nisan 2024 | 508 Okunma Bu bir Okan Buruk başyapıtı 16 Nisan 2024 | 765 Okunma Dokuz buçuk numara Dzeko 15 Nisan 2024 | 509 Okunma Beşiktaş’ın önünde Polonya gerçeği vardı 14 Nisan 2024 | 204 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar