Emirhan’ı izlemek bir zevk

Beşiktaş’ın yaptığı hemen her olumlu aksiyonun içinde o vardı.

Beşiktaş’ın yaptığı hemen her olumlu aksiyonun içinde o vardı.

Dün Beşiktaş’ın çok fazla hamle kabiliyeti olmayan yedek kulübesini görünce aklım 90’lı yıllar geldi. Beşiktaş’ın efsanevi teknik direktörü Gordon Milne bir antrenman ustasıydı. İngiliz teknik adam tüm çalışmalarını hafta içinde incelikle yapar, hafta sonu maçlarda kenarda otururdu. Çok fazla ayağa kalkmazdı. Çok fazla talimat vermez, makine düzeninde işleyen takımını oturarak izlerdi.

Gordon takımını hafta içinde bu kadar iyi hazırladığı için, çok fazla oyuncu değişikliği de yapmazdı. O dönem futbol zaten bugünkü kadar atletik değildi, sporcular ölesiye yorulmuyorlardı, değişiklik bir mecburiyet gibi görünmüyordu. Gordon da bir aciliyet olmadıkça değişiklik yapmayan türdendi.

YEDEK OLMAK ZULÜMDÜ!

Siyah beyazlıların ilk 11’i de çok istikrarlı olduğu için o dönem Beşiktaş’ta yedek oyuncu olmak zulümdü adeta! Halim Okta da o dönemin şanssızlarındandı. Bence çok iyi bir santrfordu, eğer Beşiktaş’ta Ali-Feyyaz gibilerin alternatifi olarak kalmasaydı, Süper Lig kariyerinde belki 100 golü olabilirdi Halim’in. Dün Okta’yı kenarda görünce zihnim beni 90’lı yıllara götürdü, üstelik kulübesi de maça müdahale edebilecek gibi değildi Halim Hoca’nın. Başlayan 11’in çözmesi gereken bir maçtı dünkü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu bir Okan Buruk başyapıtı 16 Nisan 2024 | 760 Okunma Dokuz buçuk numara Dzeko 15 Nisan 2024 | 504 Okunma Beşiktaş’ın önünde Polonya gerçeği vardı 14 Nisan 2024 | 193 Okunma İF’ten önce: 3 İF’ten sonra: 2 12 Nisan 2024 | 219 Okunma Üzerinizde cumhuriyetin yüzüncü yılının ahı var 08 Nisan 2024 | 271 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar