Elmas madencilerine karşı tek bir “Elmas”

Portekiz ekibi, son yıllarda 5 büyük lige sayısız oyuncu sattı ama yine yeni madenleri var ellerinde... Buna karşılık Fenerbahçe’nin en etkili oyuncusuysa yine Eljif’ti.Benfica yaklaşık 250 milyon Euro’luk bir...

Portekiz ekibi, son yıllarda 5 büyük lige sayısız oyuncu sattı ama yine yeni madenleri var ellerinde... Buna karşılık Fenerbahçe’nin en etkili oyuncusuysa yine Eljif’ti.

Benfica yaklaşık 250 milyon Euro’luk bir takım. Dün oynamayanlarından bir 11 yapsanız bile, Fenerbahçe’nin tüm takım kadrosundan daha değerliler. Tam 8 oyuncuları, Salvio, Dias, Pizzi, Grimaldo, Cervi, Fejsa, Zivkovic ve Rafa Silva, markette 8 haneyi görmüş adamlar. Evet son yıllarda 5 büyük lige sayısız oyuncu sattılar, ama yine yeni madenler var ellerinde. Fenerbahçe’nin bir “Elmas”ına karşılık bir elmas madencisi takım vardı doğrusu sahada...

F.Bahçe 180 dakikanın genelinde Benfica ile gerçekten kalite tartısında yarışamadı... Ama Lizbon’dan biraz şansın da yardımıyla 1-0’lık hiç fena olmayan bir sonuçla dönünce, İstanbul’da tur için umutlandı sporseverler ister istemez.

Umudu gözlerinden okunan Cocu da, maç öncesi mikrofonlara stratejisini açıklarken heyecanlıydı: “Taraftarla beraber maça baskılı başlayacağız ve erken gol arayacağız” dedi Hollandalı. Taraftar öyle başladı gerçekten de. İttiler takımı. Ama Lizbon’da hayalet performans gösteren Alper-Giuliano ikilisinin bir arada 11’de olmaları hedefle paralel seçimler değildi sanki. Tamam, Barış’ın deneyimi eksik. Ama takımdaki tek gerçek santrfor Soldado’nun başlamaması, enteresan bir seçimdi gerçekten.

Alper, attığı golle bizi yanılttı. Giuliano çok etkisizdi yine. Valbuena’nın ısrarlı top kayıplarıyla Benfica’ya bir gol hediye edeceği seziliyordu zaten. Takımın en etkili oyuncusuysa yine Eljif Elmas’tı. Zaman zaman geriden driplingle getirdiği toplar, bana yeni Liverpool’lu Naby Keita’yı anımsattı doğrusu. Fenerbahçe, eğer Avrupa Ligi’nde bir şeyler yapacaksa, bunu ancak Eljif’in etrafına bir oyun kurarak yapacak. Cocu’nun elinde bir Eljif Elmas daha yok çünkü.

TARAFTAR GERİ DÖNDÜ

Sanırım Fenerbahçe Stadı’nda böyle bir enerjiyi en son yine bir Benfica maçında, 2013’te görmüştük. Meğer Fenerbahçe tribünleri takımla birlikte oynamayı 5 yıl dondurmuş. Dün hakemin düdüğüyle birlikte adeta sahaya indi tribünler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Krizden çıkmak için Montella’ya 4 öneri 28 Mart 2024 | 587 Okunma Montella'nın artık Adana'dan çıkması gerek 27 Mart 2024 | 690 Okunma Montella’nın hayali Van Gaal’in Hollanda'sı 23 Mart 2024 | 363 Okunma Durdurun futbolu inecek var 18 Mart 2024 | 1.471 Okunma İlk kez güçlü reaksiyon verdiler 17 Mart 2024 | 82 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar