Dzeko’dan bir tür Mario Gomez katkısı

Hürriyet yazarı Uğur Meleke bu hafta 'Dzeko’dan bir tür Mario Gomez katkısı' başlıklı yazısını kaleme aldı.

F.Bahçe’nin Boşnak futbolcusu etrafında oynayanların hepsini yıldızlaştırıyor. 

Rizespor, Süper Lig’in enteresan takımlarından. Kadrolarının yaş ortalaması sadece 23,9... Dün de Fenerbahçe karşısına 24,5 yaş ortalamalı genç bir 11’le çıktılar. Sezon başından beri dakika alan 30 yaş üstü tek oyuncuları Shelvey. Süper Lig’de bir tür Salzburg modeli benimsemişler. Transferde de genç ve potansiyelli yabancılara yönelmişler. Ki içlerinde Macar milli Mocsi gibi, Boşnak milli Varesanovic gibi, bir kez Arjantin milli takımına çağırılmış Gaich gibi, Özbek Ligi’nde bir sezonda 5 gol atan stoper Alikulov gibi isimler var. Şüphesiz ki zaman lazım bu genç kadroya.

RiZESPOR’A BiR AN BiLE PUAN UMUDU VERMEDi

Tabii ki bu denli genç bir takım olmanın dinamizm, tutku, iştah avantajı getirdiği kesin. Trabzonspor’a karşı müthiş bir tempoyla kazandılar. Konya deplasmanında 90’dan sonra iki gol atarak galip geldiler. Ama Süper Lig’de bu sezon şöyle çıplak bir gerçek de var: Fenerbahçe ve Galatasaray, tarihin en pahalı ve derin kadrolarını kurdular. Orta sınıfla oynadıklarını o kalite farkı belirginleşiyor haliyle. Dün de Fenerbahçe, Rize’ye bir an bile puan umudu vermeden kopardı maçı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vizyonsuzluğun kaçınılmaz bedeli 07 Mayıs 2024 | 605 Okunma Tipik bir İNTJ olarak Icardi 06 Mayıs 2024 | 272 Okunma Muleka’nın yerinde Halim Okta olsaydı! 04 Mayıs 2024 | 219 Okunma 35 puanlık farkı doğrulayan derbi 28 Nisan 2024 | 295 Okunma Derbide sonucu iştah belirleyecek 27 Nisan 2024 | 155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar