Derbilerde bu hakemler olmalı

Ligin ilk 10 haftasında 4-3-2-1 oynayan, Giuliano ve Valbuena’yı santraforun arkasında ikili kullanan, dolayısıyla iki yıldıza çizgi sorumlulukları da yükleyen Kocaman, Sivas maçıyla beraber sistemi 4-2-3-1’e...

Ligin ilk 10 haftasında 4-3-2-1 oynayan, Giuliano ve Valbuena’yı santraforun arkasında ikili kullanan, dolayısıyla iki yıldıza çizgi sorumlulukları da yükleyen Kocaman, Sivas maçıyla beraber sistemi 4-2-3-1’e çevirdi. Orta saha artık üçlü değil, Souza-Mehmet ile ikiliydi. Giuliano artık tek on numaraydı, Dirar ve Aatif da klasik açık oynamaya başladılar. Ve bu dönüşüm herkesi rahatlattı adeta. Artık herkesin alanı ve sorumluğu daha net. O güne kadar her hafta koşu rekorları kıran ama faydasız sprintleri sebebiyle verimli gözükmeyen Giuliano, son bir aydır gol bölgelerine çok daha fazla girdi ve attı da... Souza inanılmaz bir çıkışta. Dirar da öyle... Dirar’ın sağ açıktaki sorumlu oyunu Şener’i de özgürleştirdi, hayatının maçını oynadı dün gece. Kocaman takımı 4-2-3-1’e çevirdiğinden beri herkes zincirlerinden kurtulmuş gibi.

 

Fenerbahçe’deki değişim olumlu ama hâlâ geliştirilebilecek birkaç departman duruyor orada. Fenerbahçe artık bir şampiyonluk yarışçısı ve bu durumlarını korumak için dikkatli olmaları gereken başka detaylar var:

 

1) Dün yenilen birinci golde Şener’in kontrolsüz faulü, ikide İsmail’in anlaşılmaz ıskası var. Hücuma çılgınca çıkan bu ikilinin savunma performansları yerlerde. Aykut Kocaman’ın ligin ikinci yarısında bu ikiliyle devam edeceğini sanmıyorum.

 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mendilibar’ın aklı Aston Villa'daydı, İsmail Kartal'ın aklı Sivas'taydı 20 Nisan 2024 | 201 Okunma Tur değişikliklerden sonra gitti 19 Nisan 2024 | 709 Okunma Zico'nun vizyonuna dönülmeli 18 Nisan 2024 | 508 Okunma Bu bir Okan Buruk başyapıtı 16 Nisan 2024 | 765 Okunma Dokuz buçuk numara Dzeko 15 Nisan 2024 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar