Cumhuriyet tarihinde bir ilki başarmak için sahadayız

Hürriyet yazarı Uğur Meleke bu hafta 'Cumhuriyet tarihinde bir ilki başarmak için sahadayız' başlıklı yazısını kaleme aldı.

A Milli Futbol Takımımız bu akşam her açıdan son derece değerli bir karşılaşmaya çıkacak. Türkiye, bu gece Galler’i yener veya berabere kalırsa, grubunu lider tamamlayıp ikinci torbadaki yerini kesinleştirecek. Bence Cardiff’te amacımız bu olmalı: Hem kazanmak, hem de cumhuriyet tarihinde ilk kez bir büyük turnuva kurasına ilk iki torba içinde girmek. Yenilir ve grubu ikinci sırada bitirirsek, kuraya da büyük bir ihtimalle üçüncü torbadan katılacağız.

Türk futbolu sekizinci kez bir büyük turnuvaya gidiyor. Altıncı kez bir Avrupa Şampiyonası bileti alıyor. Bu akşamı en az 1 puanla kapatırsa ilk kez grup lideri unvanıyla elde etmiş olacak bu bileti. Ancak bu akşamın bir başka önemi daha var: Galler’e yenilmezsek, EURO 2024 kurasına ikinci torbadan gireceğiz. Ve bu 100 yıllık milli takım hikayemizde bir ilk olacak. Malumunuz, EURO 2024’e aynen son iki turnuvada olduğu gibi 24 ülke katılacak. Bu 24 ülkenin 20’si, elemelerdeki 10 grubu ilk iki sırada tamamlayan ekipler olacak. Son dördüyse mart ayındaki play-offlar sonucunda belirlenecek. Play-off’lardan gelen 4 takım, EURO 2024 gruplar kurasında doğrudan son torbada olacaklar. Gruplardan gelen 20 takımsa 4 torbaya dağıtılacak. Grup liderleri kesin olarak ilk iki torbadalar. Ancak 10 grup liderinin beşi daha şanslı. Onlar birinci torbada ev sahibi Almanya’ya eşlik edecekler.

PORTEKİZ, FRANSA, İSPANYA VE BELÇİKA

Önceki gece oynanan müsabakalar sonucunda birinci torbada Almanya’ya eşlik edecek 4 takım kesinleşti: Portekiz, Fransa, İspanya ve Belçika...

Ancak bu torbadaki son takım, bu yazıyı gazeteye gönderdiğim saat itibariyle henüz belli değildi.

Gece yarısı itibariyle İngiltere o son takım olma konusunda favoriydi. Türkiye, bu gece Galler’i mağlup eder veya berabere kalırsa, grubunu lider tamamlayıp ikinci torbadaki yerini de kesinleştirecek. Bence Cardiff’te amacımız bu olmalı:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
35 puanlık farkı doğrulayan derbi 28 Nisan 2024 | 264 Okunma Derbide sonucu iştah belirleyecek 27 Nisan 2024 | 150 Okunma Fenerbahçe kendi kendini imha etti 24 Nisan 2024 | 3.253 Okunma Koç ve Kartal’ın dar vizyonlarının bedeli 23 Nisan 2024 | 512 Okunma Icardi’nin ufkunda Hagi’yle Alex var 22 Nisan 2024 | 427 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar