Bir başarı ve şans öyküsü: Fatih Terim

Benim de bu satırları yazabiliyor olmamın altında bir sürü tesadüfün etkisini inkâr edemem, hatta gülerek anlatırım her yerde. Gülümseyerek okuyacağınızı umduğum alternatif bir Terim kronolojisi...

Benim de bu satırları yazabiliyor olmamın altında bir sürü tesadüfün etkisini inkâr edemem, hatta gülerek anlatırım her yerde. Gülümseyerek okuyacağınızı umduğum alternatif bir Terim kronolojisi yazdım bugün. Terim’in, futbol tarihimizde  onlarca güzel sayfa açtığı tartışılmaz. 500 sayfalık Türk futbol ansiklopedisi yazılsa 300’ü ondan bahseder. O, ülke futbolunun tartışmasız 1 numaralı tarih yazıcısı. Ama yazdığı bazı sayfalarda işlerinin zincirleme tesadüfler sonucu çok iyi gittiğinin altını da çizmeli.

TERİM’İN İLK 2 MİLLİ MAÇI

Terim’in hoca olarak ilk gündeme oturuşu, 1993’te Piontek’ten aldığı milli takım göreviyle olmuştu. ABD’94 elemelerinde ilk 8 maçta sadece San Marino’yu yenebilmiş millilerin hayalleri bitmiş, Piontek’in yerine Terim geçmişti. Terim’in kalan iki maçının da iç sahada olması ilk şansı. Norveç’in Dünya Kupası’nı, Polonya’nın da elenmeyi garantilemesi de 2. şansı. Terim, ulusal görevdeki bu ilk 2 maçında Norveç ve Polonya’yı İstanbul’da 2-1’lik skorlarla mağlup ederek, harika milli takım kariyerine şanslı bir başlangıç yapmıştı.

EURO 96’DA İSVEÇ

Terim’in Euro’96 elemelerine 5’inci torbadan giren Türkiye’yi finallere götürmesi, başlı başına bir efsane. Ama o elemelerde ilk torbada İtalya-Almanya-Fransa-Hollanda varken en düşük katsayılı İsveç’i çekmemiz büyük şans. O İsveç’ten toplamda 4 puan aldık, ayrıca ikinci torba kuramız da fena değil: Torbada İspanya ve Portekiz varken biz İsviçre’yi çekmişiz. O İsviçre’yi deplasmanda yendiğimiz maç da şüphesiz kader belirleyiciydi.

96 KURASI

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu bir Okan Buruk başyapıtı 16 Nisan 2024 | 553 Okunma Dokuz buçuk numara Dzeko 15 Nisan 2024 | 477 Okunma Beşiktaş’ın önünde Polonya gerçeği vardı 14 Nisan 2024 | 191 Okunma İF’ten önce: 3 İF’ten sonra: 2 12 Nisan 2024 | 218 Okunma Üzerinizde cumhuriyetin yüzüncü yılının ahı var 08 Nisan 2024 | 271 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar