Altın Top De Bruyne’nin olur mu?

Eğer her bir gol öncesi topa dokunan her oyuncunun bilgisi kaydedilseydi, yani asistin asistleri de tutulsaydı; kupada gole en fazla katkı yapan futbolcu kim oluyordu biliyor muydunuz: De Bruyne...Dünya Kupası’nda son güne kadar kalacak 4 takım belli...

Eğer her bir gol öncesi topa dokunan her oyuncunun bilgisi kaydedilseydi, yani asistin asistleri de tutulsaydı; kupada gole en fazla katkı yapan futbolcu kim oluyordu biliyor muydunuz: De Bruyne...

Dünya Kupası’nda son güne kadar kalacak 4 takım belli oldu, onları ikişer kez daha izleyip veda edeceğiz Rusya 2018’e... “Performans/fiyat” paritesi dikkate alındığında, turnuvaya zaten en pahalı ekip etiketiyle gelen Fransa, doğal konumunda. 1 milyar euronun üstündeki tek takım, şu anda da doğal favori. Diğer yarı finalistlerden İngiltere en pahalı beşinci, Belçika altıncı, Hırvatistan ise 10’uncu ülke olarak gelmişlerdi turnuvaya. En değerli 10 takımdan dördü yarı final görürken, Brezilya (2), Uruguay (9) çeyrek finalde, İspanya (3), Arjantin (7), Portekiz (8) ikinci turda, Almanya (4) ise gruplarda veda etti.  

Yarı final gören Fransa ve İngiltere’nin bir diğer özelliği de turnuvanın en genç 3 takımından ikisi olmaları. 32 takımı “ortalama 28 yaş altı” ve “28 yaş üstü” olarak iki gruba ayırırsak 4 yarı finalist de genç yarımküreden çıktı. Bu da aslında Dünya kupaları tarihi için ezber bozan bir durum. Zira bizim bildiğimiz Dünya Kupası, deneyim işiydi.

İlk 60 maç sonunda benim en çok dikkatimi çeken veri ise şu: Eğer her gol öncesi topa dokunan her oyuncunun bilgisi kaydedilseydi, yani “asistin asisti” diye adlandırdığımız tüm pas sayıları tutulsaydı; Dünya Kupası’nda gole en fazla katkı yapan oyuncu Kevin de Bruyne (8) oluyor. Kevin de Bruyne’yi Kane, Lukaku ve Neymar (7) izliyorlar. Martinez’in 4 maçın 3’ünde orta ikiliye sıkıştırdığı De Bruyne’nin muhteşem performansının rakamlara böyle yansıması inanılmaz mutlu etti beni.

AH ŞU NEYMAR MESELESİ!

Dijital çağın aklımıza vurduğu en büyük darbe, algı manipülasyonu belası. Klavye delikanlılarına göre bir şey ya çılgınca iyi, ya da delicesine berbat. Her şey ya simsiyah, ya bembeyaz. Sosyal medya maalesef binlerce ton griyi görmüyor, görmek istemiyor, sadece siyahla beyaz çekiyor ilgilerini.

Neymar da şu anda bu algı manipülasyonunun kurbanı. Evet, kupada sergilediği antipatik hareketler beni de rahatsız etti. Ama bir futbolcunun antipatik olması, onu algı manipülasyonuyla yok etmeye çalışmak için yeterli sebep değil. İlk kaynağı kim bilmiyorum, Daily Mail olabilir; Neymar’ın kupada yerde 13 dakika geçirdiği bilgisini dolaşıma sokuldu birkaç gün önce.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mendilibar’ın aklı Aston Villa'daydı, İsmail Kartal'ın aklı Sivas'taydı 20 Nisan 2024 | 399 Okunma Tur değişikliklerden sonra gitti 19 Nisan 2024 | 710 Okunma Zico'nun vizyonuna dönülmeli 18 Nisan 2024 | 509 Okunma Bu bir Okan Buruk başyapıtı 16 Nisan 2024 | 769 Okunma Dokuz buçuk numara Dzeko 15 Nisan 2024 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar