Bu futbol Prime Time'ı hak etmiyor

Sivasspor’un en etkili oyuncusu Douglas’ın olmadığı bir günde Fenerbahçe’nin iki sol bekle oyuna başlaması garip. İlk bir saatte oyunu o iki bekin olduğu sol taraftan kurmaya çalışması daha da garip!...

Sivasspor’un en etkili oyuncusu Douglas’ın olmadığı bir günde Fenerbahçe’nin iki sol bekle oyuna başlaması garip. İlk bir saatte oyunu o iki bekin olduğu sol taraftan kurmaya çalışması daha da garip! Doğrusu Süper Lig’de cumartesi 19’da sol açıkta İsmail, santrforda Frey standardında oyuncuları izlemeyi unutmuşuz. Prime-time takımı değil bu bence. Bu kalitede bir takım, gündüz 13’te filan oynayabilir ancak!

Geçen haftaki Malatya-Sivas maçını izleyebildiniz mi bilmiyorum... Hem 11’e 11’ken, hem de 11’e 10’ken garip bir oyun vardı Malatya’da. Orta sahalar yürüyerek geçildi, bir bu kalede, bir o kalede net pozisyonlar yaşandı maçın büyük bölümünde. Hemen hemen aynı Sivas takımı vardı dün yine sahada. Son derece aç. Her topu direkt hücuma taşımayı deneyen, sürekli gol düşünen bir takım. Tamer Tuna’yı tebrik etmek lazım bu sıradışı tavrı için.

Ancak aynı Sivasspor bu aç görüntüsü sebebiyle bolca da açık vermişti Malatya’da. Eğer Fenerbahçe teknik ekibi geçen haftaki Malatya-Sivas maçını izlediği halde dünkü 11’i seçtiyse enteresan. Malatya’daki maçı izlemedilerse acı... Zira Sivas’ın oyun kurucusu, sağ beki Douglas. Onun olmadığı bir günde siz topa daha fazla sahip olmayı hedeflemeli, soldan hücum edebilecek bir kadroyu sahaya sürmelisiniz. Ancak Cocu, sanki Sivas’ı daha önce hiç izlememiş, Douglas’ı hiç duymamışçasına arka arkaya iki sol bekle çıktı sahaya. Üstelik kulübede oturan tam 4 adam, Valbuena, Alper, Barış ve Ferdi’nin her biri o pozisyonda oynayabilecekleri halde.

Cocu kalıcı olmak istiyorsa artık şunu anlamalı: Süper Lig’de bir İstanbul büyüğünün A planı, uzun santrforuna şişirip serseri top kazanarak hücum etmek olamaz. Bu ligin koşullarında bir büyük takım bunu sıkışan bir maçın son çeyreğinde düşünebilir ama A planı bu olamaz. Dün son yarım saatte orta sahalar yürüyerek geçilmeye başlandığında her 2 takım da bolca pozisyon buldu ama o Rus Ruleti bölümüydü maçın. Her iki ekip de atabilirdi, ikisi de atamadı. Cocu bence o son yarım saate bakıp çok pozisyon ürettiklerini, iyi oynadıklarını filan zannetmemeli.

Tipik bir Anadolu takımı

MAÇIN 65’inci dakikasında istatistikleri inceliyordum. Son yarım saatlik kaos bölümünün hemen öncesiydi. Sivasspor’un ev sahibi olduğu herhangi bir maçta şutlarda 13-3 önde olmasını garipsemezsiniz aslında. Ama misafir ekip Fenerbahçe’yse garipsiyorsunuz biraz. Bu istatistiğe bakınca konuk ekibin bir İstanbul büyüğü değil, tipik bir Anadolu takımı olması lazım diye düşünüyorsunuz otomatikman.
Maçın ilk 65 dakikası itibariyle bireysel performanslara bakıldığında Muhammet Demir ve Emre Kılınç’ın da 4’er şut attıkları görülüyordu. O dakika itibariyle Fenerbahçe’nin takım olarak toplam şut sayısı 3’ken üstelik!

Robinho daha ciddi olmalı

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Durdurun futbolu inecek var 18 Mart 2024 | 733 Okunma İlk kez güçlü reaksiyon verdiler 17 Mart 2024 | 80 Okunma Bu maça bir top yetmez 17 Mart 2024 | 148 Okunma Avrupa dokuzunculuğu önemli 15 Mart 2024 | 284 Okunma Santos’un elindeki kullanım kılavuzu 12 Mart 2024 | 313 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar