Birbirlerini sadece ismen tanıyan adamlar

Oyuncular birbirini çok az tanıyor, hatta sadece ismen tanıyorlar neredeyse! O yüzden de bir ortak akıl geliştirmekte güçlük çekiyorlar.SANIRIM Süper Lig tarihinin en dengeli sezonu olacak bu. Daha 6 haftayı tamamladık...

Oyuncular birbirini çok az tanıyor, hatta sadece ismen tanıyorlar neredeyse! O yüzden de bir ortak akıl geliştirmekte güçlük çekiyorlar.

SANIRIM Süper Lig tarihinin en dengeli sezonu olacak bu. Daha 6 haftayı tamamladık, namağlup takım yok. 6’da 5 yapan yok. İstanbul büyükleri tek bir derbi oynadılar ama toplamda 18 puan yitirdiler. Dün de ligin genel mizacına uygun, bir başka dengeli maç vardı Kadıköy’de. Beşiktaş önemli oyuncularını kaybetse de bir oyun ezberi olan, telepatik futbol sergileyebilen bir takım. Dün zaten maç öncesi planları Babel’e o topu indirmekti, indirdiler, 1 puanı da oradan çıkardılar. Fenerbahçe’yse Temmuz’da yaşaması gereken hazırlık dönemini şu anda geçiriyor. Oyuncular birbirini çok az tanıyor, hatta sadece ismen tanıyorlar neredeyse! O yüzden de bir ortak akıl geliştirmekte güçlük çekiyorlar. Cocu eğer Zagreb’de rotasyon yapmasa, belki de dün daha uyumlu bir ekip olacaktı elinde. Hollandalı hoca yakaladığı doğrularda ısrar etmeli, bırakın maçlarda rotasyon yapmayı, markete bile birlikte göndermeli takımını!

Dünkü renksiz futbolun sürpriz rengine, maçın yıldızı Hasan Ali Kaldırım’a ekstra bir parantez açmak lazım sanırım. Takımının neredeyse tüm hücum aksiyonlarının içinde vardı, biri direkten dönen 4 isabetli şut çekti. Ayew’e attığı ara pasıyla devrenin en net pozisyonunu yarattı. İkinci yarıda da iyi futbolunu bir asistle süsledi. Belki çok yetenekli değil, ama her zaman yüzde yüzünü sahaya bırakan dürüst bir profesyonel.

Ben de Fenerbahçe standardında bir takımın daha üst düzey bir sol beki olması gerektiğini düşünenlerdenim. Ancak sosyal medya denen heterojen yapının, yaş ortalaması sanılandan çok daha düşük bir grubu, komedi üretmek adına Hasan Ali üzerinde hiç katılmadığım bir algı yaratıyorlar. Örneğin Dinamo Zagreb maçında İsmail-Mehmet çarpışması sonucu yenilen 3’üncü golün tek sorumlusu, birkaç saniye önce anlamsız bir taca sebebiyet veren Şener. İsmail-Mehmet’in kapatmaya çalıştığı bölge, Şener’in bölgesi. Ama sosyal medyadaki düşük zekada ve düşük bilgideki bir küçük kitle bunları pas geçiyor, sırf daha fazla reyting getirdiği için Hasan’ın hatasını arıyor. Performansı Hasan’ın dörtte biri kadar bile olmayan Şener, neredeyse temiz çıkıyor o sayfadan. Sosyal medyada sayıca çok daha fazla olduklarını düşündüğüm sessiz ve makul kitlenin bu anlamsız linçe bariyer olması gerekiyor bence.

50 DAKİKADA 20 FAUL YAPILDI!

SPOR Toto Faul Ligi, dün yine hız kaybetmeden devam ettirdi temel özelliğini. İlk 50 dakikada 20 faul düdüğü çaldı. Faul arası futbol izledik adeta. Ve 50 dakikada çıkan kart sayısı sıfırdı! Sporsever dışında herkes memnun galiba bu garip faul oyunundan.

OZAN TUFAN MESELESİ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zico'nun vizyonuna dönülmeli 18 Nisan 2024 | 504 Okunma Bu bir Okan Buruk başyapıtı 16 Nisan 2024 | 765 Okunma Dokuz buçuk numara Dzeko 15 Nisan 2024 | 509 Okunma Beşiktaş’ın önünde Polonya gerçeği vardı 14 Nisan 2024 | 204 Okunma İF’ten önce: 3 İF’ten sonra: 2 12 Nisan 2024 | 221 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar