Transfer sezonuna 1-2 yıl içinde 31 Temmuz sınırı gelecek

FIFA’nın da çok kısa bir süre içinde, transfer yönetmeliğini değiştirip yeni bir standart getireceğine inanıyorum. Bu, Türk ekiplerinin ön eleme kabusuna da ilaç olacaktır.FUTBOLUN garip uygulamalarından...

FIFA’nın da çok kısa bir süre içinde, transfer yönetmeliğini değiştirip yeni bir standart getireceğine inanıyorum. Bu, Türk ekiplerinin ön eleme kabusuna da ilaç olacaktır.

FUTBOLUN garip uygulamalarından biri bu: Ligler Ağustos ortasında başlıyor ama yaz transfer sezonu Eylül başında bitiyor. Zaten büyük ligler de yavaş yavaş bu garabetten kurtulma yoluna gidiyorlar. Premier Lig’de bu sezon alımlar 9 Ağustos’ta bitti, 31 Ağustos’a kadar dilerlerse futbolcu satabiliyorlar.

Eğer olağandışı bir ihtiyaç doğarsa da 31 Ağustos’a kadar kiralık futbolcularını geri çağırabiliyorlar. Manchester City’nin Şilili kalecisi Bravo sakatlanınca, NAC Breda’da kiralık oynayan genç Muric’i geri çağırdılar mesela. İtalya Serie A da benzer bir uygulamayı devreye soktu, onlarda da transfer 17 Ağustos’ta bitti.

Bu uygulama belki bu sezon için Premier Lig’i ve Serie A’yı transferde bir miktar zor durumda bıraktı. Zira herhangi bir pazarlıkta İspanyol, Alman ve Fransız rakiplerine karşı dezavantajlı duruma düştüler. Dün yaşanan son gün fırsatlarından faydalanamadılar. Aldıkları birçok oyuncuya ederinden fazla bonservis ödediler. Ama çok önemli bir reformun da öncülüğünü yaptılar: Transfer, lig devam ederken sürmemeli. Bir futbolcu, yeni kulübünü lig başlamadan bilmeli. Bir hoca, çalışacağı kadroyu ligin ilk maçından önce netleştirmeli.

FIFA’nın da çok kısa bir süre içinde, belki 1-2 yıla kadar, transfer yönetmeliğini değiştirip yeni bir standart getireceğine inanıyorum ben. Bence en güçlü ihtimal, tüm Avrupa’da transfer döneminin 31 Temmuz’da bitmesi. Bu rejim değişikliği, Türk futbolunun da ön eleme kâbusuna ilaç olacaktır bence.

YENİ UYGULAMA DEVREYE GİRERSE...

BU yıl itibariyle transfer, İngiltere’de 9 Ağustos, İtalya’da 17 Ağustos, İspanya, Almanya, Fransa ve Avrupa’nın büyük çoğunluğunda 31 Ağustos, Türkiye’de 1 Eylül, Hollanda’da 2 Eylül, Rusya’da 6 Eylül, Portekiz’de 21 Eylül’de bitiyor. İngiltere Championship de transfer sezonunu 9’unda bitirdi, ancak kulüplere düne kadar kiralama süresi tanındı. Serie A, kış transfer sezonunu da 3-18 Ocak olarak sınırladı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Fenerbahçe kendi kendini imha etti 24 Nisan 2024 | 3.245 Okunma Koç ve Kartal’ın dar vizyonlarının bedeli 23 Nisan 2024 | 509 Okunma Icardi’nin ufkunda Hagi’yle Alex var 22 Nisan 2024 | 425 Okunma Mendilibar’ın aklı Aston Villa'daydı, İsmail Kartal'ın aklı Sivas'taydı 20 Nisan 2024 | 405 Okunma Tur değişikliklerden sonra gitti 19 Nisan 2024 | 712 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar