Phillip Kocaman ile Aykut Cocu!

İleri dörtlüye yapılan takviyeleri saymazsak, geçen yılki Aykut Kocaman tercihleriyle her şey bire bir aynı. Geçen yılki takımın hocası Aykut Cocu, ya da bu sezonun patronu Phillip Kocaman’mış gibi hissetmediniz...

İleri dörtlüye yapılan takviyeleri saymazsak, geçen yılki Aykut Kocaman tercihleriyle her şey bire bir aynı. Geçen yılki takımın hocası Aykut Cocu, ya da bu sezonun patronu Phillip Kocaman’mış gibi hissetmediniz mi siz de?

DÜN Fenerbahçe’nin kalecisi Volkan, bekleri Şener ve Hasan’dı. Orta ikilide Mehmet ve Souza oynadı. Eljif varken, sağlıklıyken ve formdayken... Sezona 11’de başlayan Valbuena yine kulübeye dönmüştü, aynen geçen yılki gibi. İleri dörtlüye yapılan takviyeleri saymazsak, geçen yılki Aykut Kocaman tercihleriyle her şey bire bir aynı. Geçen yılki takımın hocası Aykut Cocu, ya da bu sezonun patronu Phillip Kocaman’mış gibi hissetmediniz mi siz de?

Geçen yılla bir başka enteresan benzerlik de, korner atmaya yine iki kişinin gidiyor oluşuydu. Dün de, aynen geçen sezonki gibi Hasan ve Mehmet Ekici gittiler köşe atışlarına. Tabii ki bu tercihin bir sebebi var: Köşeye bir sol, bir sağ ayaklı gönderiyorsunuz. Biri ortalarsa içeriden, diğeri ortalarsa dışarıdan falsolu atacak. Ve rakip takımın savunma planı değişecek ister istemez.  

Aslında maçta Fenerbahçe’nin gerçekten umut verdiği tek anlar da kornerlerdi aslında. Hele Slimani’nin hava toplarındaki becerisinden faydalanılmaya başlandığında bu organize kornerlerden sonuç alacaktır Fenerbahçe. Ama duran toplar dışında çok fazla doğrusu yoktu dün sarı lacivertlilerin.

Cocu’nun dünkü en büyük yanlışıysa bence, orta saha tercihleriydi. İyi futbol, iyi futbolcuyla oynanır. Geçen sezon orta üçlüde Azubuike-Murat-Aytaç-Buğra gibi kısıtlı yeteneklileri kullanan Erol Bulut bu sene Guilherme ve Aleksic gibi kalitelilere dönerek bu tercihten harika bir verim aldı. Mevkidaşı Cocu ise orta sahada Mehmet-Souza’yı kullanarak büyük bir kalite zafiyetine izin verdi sarı lacivertlilerde. Elde Eljif Elmas varken kullanmamayı nasıl açıklamalı, bilemiyorum gerçekten.

BARIŞ’IN YÜKÜ ÇOK FAZLA

BARIŞ Alıcı, sezona çok iyi giriş yaptı ama onun Cengiz Ünder gibi parlak bir çıkış yapmasını beklemek biraz iyimser sanki. Barış Alıcı, Türk futbolunun nadide çiçeklerinden. Ama genç futbolcu konusunda bir beklenti optimizasyonuna ihtiyaç var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu bir Okan Buruk başyapıtı 16 Nisan 2024 | 697 Okunma Dokuz buçuk numara Dzeko 15 Nisan 2024 | 503 Okunma Beşiktaş’ın önünde Polonya gerçeği vardı 14 Nisan 2024 | 191 Okunma İF’ten önce: 3 İF’ten sonra: 2 12 Nisan 2024 | 219 Okunma Üzerinizde cumhuriyetin yüzüncü yılının ahı var 08 Nisan 2024 | 271 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar