Trabzon sezonu dün açtı

GEÇEN hafta Başakşehir Stadı’nda neredeyse hiç gözükmeyen, deyim yerindeyse maça başlayamadan yenilen bordo-mavililer, dün Trabzon’da açtı sezonu. Tabii sezon açılışının bir hafta...

GEÇEN hafta Başakşehir Stadı’nda neredeyse hiç gözükmeyen, deyim yerindeyse maça başlayamadan yenilen bordo-mavililer, dün Trabzon’da açtı sezonu.

Tabii sezon açılışının bir hafta gecikmesini, yeni başkan, yeni hoca ve bolca mali problemle de açıklayabilirsiniz; ama ben bir başka faktörün tepeye yazılması gerektiğini düşünüyorum: Takımların sezon planlamasındaki yanlışlık.

İngiltere Premier Lig’de transfer 10 Ağustos’ta bitti. İtalya Serie A’da da transferin son günü dündü. FIFA, kulüplere transfer için 2 hafta daha süre veriyor olmasına rağmen bu ligler, kendi limitlerini kendileri koydular transfer sezonuna. Ve herkes kadro yapılanmasını sezon başlamadan bitirdi mecburen.

Transferi bitirmek, sadece gelen-giden oyuncularla ilgili bir konu değil. Antrenörlerin sezon planlamalarının bitmesi demek bu. Kadrolarını bilmeleri, ideal seçimleriyle birinci haftaya başlamaları, teknik direktörlerin ve futbolcuların kafalarının rahat olması demek... Ben Trabzonspor’un, Karaman’ın ya da futbolcuların geçen hafta sezonu açabildiklerini düşünmüyorum. Hâlâ herkesin kafası karışıktı geçen hafta. Dün Rodallega’nın, Yusuf’un, Olcay’ın kafaca sezonu açmış olmaları, yarım saatte maçı koparmalarına yetti zaten.

 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Durdurun futbolu inecek var 18 Mart 2024 | 733 Okunma İlk kez güçlü reaksiyon verdiler 17 Mart 2024 | 80 Okunma Bu maça bir top yetmez 17 Mart 2024 | 148 Okunma Avrupa dokuzunculuğu önemli 15 Mart 2024 | 284 Okunma Santos’un elindeki kullanım kılavuzu 12 Mart 2024 | 313 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar