İngiltere - Hırvatistan kaleci savaşı

İngiltere ve Hırvatistan’da birer milli kahraman olan, şu anda ülkelerinde en popüler erkek konumuna oturmuş iki kaleci karşı karşıya. Maça da onların performansı damga vuracak. 2011 baharında Manchester United’la...

İngiltere ve Hırvatistan’da birer milli kahraman olan, şu anda ülkelerinde en popüler erkek konumuna oturmuş iki kaleci karşı karşıya. Maça da onların performansı damga vuracak.

2011 baharında Manchester United’la Schalke, Şampiyonlar Ligi’nde karşılaşmış; o sıralar Schalke’nin kalesini koruyan Manuel Neuer maça damga vurmuştu.

Alex Ferguson, maçtan sonra yaptığı açıklamada, “Giggs’in ofsayt gerekçesiyle sayılmayan golüne üzülmedim. Bilakis sevindim. Çünkü o top filelerle buluşunca, demek ki bu kaleciye de gol atmanın bir yolu varmış diye düşündük” diyerek özetlemişti müsabakanın senaryosunu.

Maç sonunda Ferguson, Neuer’in elini sıkarak genç kaleciyi özel olarak tebrik de edince, artık herkes Neuer’in rotasının ManU olacağına inanmıştı. Ama olmadı.

Alex Ferguson tercihini sürpriz biçimde De Gea’dan yana kullandı. Bugün iki kalecinin ulaştığı seviyeye bakılınca, Ferguson’ın bakış açısının da hiç fena olmadığını söyleyebiliriz herhalde.

Neuer, Ferguson’la yolları buluşmasa da, çağdaş kaleci tipini oluşturdu yıllar içinde. Oyun kurucu kaleci tipi. 2014 Dünya Kupası şampiyonluğuna giderken oynadığı Cezayir maçı, kariyerinin zirvesi oldu. Ceza alanı dışında 29 başarılı hareketle yıldızlaştı. Birçok yeni nesil kaleciye ilham oldu.

Bu gece sahaya çıkacak Pickford da bunlardan biri.

Subasic harika bir çizgi kalecisi. Pickford’sa şu ana kadar 5 maçta 103 uzun pas deneyip, 88 başarı sağlamış harika bir top dağıtıcı.

Guardiola’nın Ederson’u varsa, Southgate’in de Pickford’ı var dedirtti kupa boyunca top dağıtım becerisiyle. Ve bugün bu tarihi yarı finale hangi kaleci stili damga vuracak, merakla bekliyoruz doğrusu.


DURAN TOP KAPIŞMASI
Bu akşamki İngiltere-Hırvatistan maçı, hem turnuvanın en iyi kalecilerinden ikisini, hem de turnuvanın en iyi serbest vuruşçularından...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Krizden çıkmak için Montella’ya 4 öneri 28 Mart 2024 | 499 Okunma Montella'nın artık Adana'dan çıkması gerek 27 Mart 2024 | 689 Okunma Montella’nın hayali Van Gaal’in Hollanda'sı 23 Mart 2024 | 363 Okunma Durdurun futbolu inecek var 18 Mart 2024 | 1.432 Okunma İlk kez güçlü reaksiyon verdiler 17 Mart 2024 | 82 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar