Sahadaki futbolcuların hiçbiri, Sane’den iyi değildi

Luzhniki’de Almanya’yla Meksika arasında bir Dünya Kupası klasiği oynandı. Her iki takımın da isteği, arzusu, kalitesi üst düzeydi ama bence tek bir eksik vardı sahada: O da Sane. Kupada bugüne kadar oynanan maçlarda...

Luzhniki’de Almanya’yla Meksika arasında bir Dünya Kupası klasiği oynandı. Her iki takımın da isteği, arzusu, kalitesi üst düzeydi ama bence tek bir eksik vardı sahada: O da Sane.

Kupada bugüne kadar oynanan maçlarda sanırım en iyi 45 dakikayı sergiledi Meksika. Sahaya tamamen ne yaptıklarını bilerek çıkmışlardı, orta sahada Almanlar’dan daha kalabalıklardı. Hem akan oyunda hem duran top dönüşlerinde öyle iyi ‘geçiş oyunu’ pasajları sergilediler ki, maçı izliyorsa Jurgen Klopp’u kıskandırmışlardır.

Bu bölümde Meksikalılar’ın özellikle duran top dönüşlerindeki stratejilerinin altını çizmek gerek: Almanya’nın frikik ya da korner organizasyonu dönüşlerinde 2 değil 3 adam bıraktılar ileride. Ve muazzam iletişim beceriyle Lozano, Vela ve Javi Hernandez darmadağın ettiler Alman savunmasını. Khedira ile Kroos’u tanımasak, Alman ön liberoların iki acemi genç olduklarını düşünebilirdik doğrusu.

İkinci devreyle birlikte büyük turnuva tecrübesi çok olan Almanlar, doğal olarak ortak oldular oyuna. 2002 finalinden beri sahaya çıkan en deneyimli Alman takımı topa daha fazla sahip oldu, üçüncü bölgede daha fazla gözüktü ama eksik olan bir şey vardı oralarda: Beklentilerin dışına çıkacak, rakip savunmayı şaşırtacak bir hareket. Tribünleri heyecanlandıracak bir ekstra. Almanya, bu tarz ekstraları yapabilecek bolca futbolcuya sahip. Ama bence tüm bunların en heyecan vericisi Leroy Sane. Manchester City ile muhteşem bir sezon geçiren Sane, dünkü maçı evinden izledi. Ve bence dün sahaya çıkan hiçbir oyuncu, Leroy Sane’den daha iyi değildi.

Löw, göreve geldiğinden beri belki de en kötü kararı verdi Sane’yi evde bırakarak.

GIANNI INFANTINO GALİBA HAKLI...

Dünya Kupası bir Avrupa ülkesinde (hatta iki kıtalı bir ülkenin Avrupa bölümünde) düzenleniyor. Ama kupaya heyecanı getirenler Amerikalılar. Moskova’da neredeyse hiçbir yerde hissetmediğimiz Dünya Kupası havasını önceki gün Arjantinliler sokakta hissettirmişlerdi. Dünse Meksikalılar (maçlarının 90 bin kişilik statta oynanmasının da avantajıyla) çok daha kalabalıktı ve Moskova’yı inletti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Krizden çıkmak için Montella’ya 4 öneri 28 Mart 2024 | 604 Okunma Montella'nın artık Adana'dan çıkması gerek 27 Mart 2024 | 690 Okunma Montella’nın hayali Van Gaal’in Hollanda'sı 23 Mart 2024 | 363 Okunma Durdurun futbolu inecek var 18 Mart 2024 | 1.493 Okunma İlk kez güçlü reaksiyon verdiler 17 Mart 2024 | 82 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar