Gol çizgisi teknolojisi... Hemen!

Pazar akşamı Fenerbahçe-Osmanlıspor maçında Skrtel’in kafası, futbolda daha önce binlerce kez yaşanmış, bundan sonra da binlerce kez yaşanacak bir gol çizgisi tartışması doğurdu. Skrtel kafayı...

Pazar akşamı Fenerbahçe-Osmanlıspor maçında Skrtel’in kafası, futbolda daha önce binlerce kez yaşanmış, bundan sonra da binlerce kez yaşanacak bir gol çizgisi tartışması doğurdu.

Skrtel kafayı vurdu, Karcemarskas topu tutarak yere uzandı, sonra öne doğru bir hamle yaptı. Hakemler saniyenin belki onda birinde görebildikleri doğrultusunda bir karar verdiler. Herhalde o anda dünya üzerinde hiç kimse o hakemlerin yerinde olmak istemez. Neyse ki, haklılarmış. Yoksa binlerce izleyenin algılayamadığı bir durumu, hakemler de insan oldukları ve algılayamadıkları için, bütün bir hafta boyunca idam edileceklerdi!

Bu karar atlatıldı lâkin bundan sonra yaşanacak benzer durumlarda ne yapılacağına dair birkaç soru işareti bıraktı zihnimizde:

1- Teknik adamların tavrı

- İrfan Buz gibi yeni nesil, çağdaş bir teknik adamın maç sonrası ne demeye çalıştığını ben anlayamadım; anlayabilen beri gelsin. Yardımcı hakeme bir karar verdiği için, üstelik bu karar doğru olduğu için kızgındı sanırım! Biraz empati lütfen.

2- Piero

- Maçtan hemen sonra İrfan Buz, piero uygulaması sonucu topun 5 santimle çizgiyi geçtiğini biliyordu. Öyleyse akla şöyle bir soru geliyor: Piero, ne kadar süre neticesinde bu sonucu verebiliyor? Eğer birkaç dakika içinde sonucu alıyorsanız, beIN’in maç içinde bu bilgiyi paylaşması daha doğru değil mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Fenerbahçe kendi kendini imha etti 24 Nisan 2024 | 3.065 Okunma Koç ve Kartal’ın dar vizyonlarının bedeli 23 Nisan 2024 | 508 Okunma Icardi’nin ufkunda Hagi’yle Alex var 22 Nisan 2024 | 424 Okunma Mendilibar’ın aklı Aston Villa'daydı, İsmail Kartal'ın aklı Sivas'taydı 20 Nisan 2024 | 401 Okunma Tur değişikliklerden sonra gitti 19 Nisan 2024 | 712 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar