2020’li yılların sırrı: Yoğunluk futbolu

Beşiktaş’ın özellikle ilk bir saatteki stratejisi Klopp’ların-Guardiola’ların sıkça bahsettiği oyundu.

Beşiktaş’ın özellikle ilk bir saatteki stratejisi Klopp’ların-Guardiola’ların sıkça bahsettiği oyundu.

Beşiktaş’ın dün özellikle ilk bir saatteki stratejisini iki kelimeyle özetlemek gerekirse, “yoğun futbol” diye tanımlayabilirsiniz bunu: İkinci bölgede durmaksızın, bıkmaksızın yapılan paslar. Rakipten bir oyuncunun aksayacağı-uyuyacağı bir anı sonuna kadar beklemek. Takımın sadece boyunun değil, eninin de çok kısa olması. Neredeyse herkesin topun çevresinde buluşması, 10 orta saha oyuncusu gibi davranması. Olur da top kaybedilirse anında orada kalabalıklaşma ve birkaç saniye içinde geri kazanmaya çalışma... 2020’lerin baskın oyun felsefesi de bu zaten. Klopp’ların-Guardiola’ların basın toplantılarında sıkça “density (yoğunluk)” sözcüğüyle özetledikleri oyun. 2020’ler futbolunun da anahtar sözcüğü bu olacak muhtemelen.

ATIBA’NIN EN RAHAT MAÇI

21 günlük ara, Beşiktaş’a iyi geldi doğrusu. Denizli’de Josef De Souza atılana kadar iyilerdi. Dün İstanbul’da da maçın tamamına yakın bir bölümünde bu futbolu oynadılar. En azından denediler. Souza’nın yokluğunda fırsat bulan Oğuzhan’ı beğendim. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Icardi’nin ufkunda Hagi’yle Alex var 22 Nisan 2024 | 382 Okunma Mendilibar’ın aklı Aston Villa'daydı, İsmail Kartal'ın aklı Sivas'taydı 20 Nisan 2024 | 399 Okunma Tur değişikliklerden sonra gitti 19 Nisan 2024 | 711 Okunma Zico'nun vizyonuna dönülmeli 18 Nisan 2024 | 509 Okunma Bu bir Okan Buruk başyapıtı 16 Nisan 2024 | 770 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar