Utanç ve acı dolu öfkeyi yaşarken!..

Dün Meclis’te Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) sınır ötesi harekat izni veren tezkerenin uzatıldığı tarihi oturumda İYİ Parti adına konuşan Genel Başkan Yardımcısı Dr.Aytun Çıray, ABD...

Dün Meclis’te Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) sınır ötesi harekat izni veren tezkerenin uzatıldığı tarihi oturumda İYİ Parti adına konuşan Genel Başkan Yardımcısı Dr.Aytun Çıray, ABD Başkanı Trump’ın tehdit mesajlarının milletimizde yarattığı utanç ve acı dolu öfkeyi anlatırken şunları söylüyordu:

Kendimi 15 Mayıs 1919’unda şehri düşman tarafından işgale uğramış bir İzmirli gibi hissettiğimi söylemeliyim. Hasan Tahsin’i ilk kurşunu atmaya hangi duyguların sevk ettiğini artık çok iyi biliyorum. Bu duyguları bana ve kalbi Türk Milletinin onuru, refah  ve barış dolu geleceği için atan tüm vatandaşlarımıza yaşatanları şiddetle kınıyorum. Sadece 140 karakterle 82 milyon insanımız için, bu kadar aşağılayıcı, bu denli haysiyet kırıcı olma becerisini gösteren kimse, elbette Trump’tan başkası olamazdı!..

★★★

Sayın Milletvekilleri,

Trump, dün akşamki mesajlarıyla Türk Milletini tehdit etmek ve küçük düşürmekle kalmamış, Cumhurbaşkanında somutlaşan iktidarı da feci ve alçaltıcı bir tuzağın içine çekmiştir.

ABD’nin silahlı güçlerini TSK’nın operasyon bölgesinden uzaklaştırdığını ve Sayın Erdoğan’ın Kasım ayında Beyaz Saray’a davet edildiğini açıklaması, tuzağın ilk adımıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 409 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 327 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 508 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 162 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar