Türkiye-ABD arasında kritik S-400 haftası!..

Sevgili okurlarım,Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini ikinci kez, üstelik büyük farkla kazanması, demokrasi zaferi olarak yorumlanıyor.

Seçim sonucu Türkiye’nin iç dengelerinde önemli bir değişikliğe işaret ettiği gibi, siyasal yaşamda da umut verici bir dönüşümün müjdecisi şeklinde değerlendiriliyor.

Bu yansımalar devam ederken S-400 krizinde muhtemelen dananın kuyruğunun kopacağı kritik bir haftaya da girmiş bulunuyoruz. Anımsayacaksınız, ABD Savunma Bakanı Vekili Shanahan’ın Savunma Bakanımız Akar’a gönderdiği 6 Haziran tarihli mektup, gündeme bomba gibi düşmüştü. Ültimatom nitelikli bu mektupla ABD Türkiye’yi, Rus yapımı S-400 hava savunma sistemini alması halinde 31 Temmuz’da F-35 projesinden kesinlikle çıkarmak ve ayrıca ekonomik yaptırımlar uygulamak suretiyle ağır şekilde cezalandırmakla tehdit ediyordu. 12 gün süren bir hazırlıktan sonra mektuba “müttefiklik ruhuna uygun değil diyerek” alttan alan üslupla yumuşak bir cevap veren Ankara, şimdi sorunun çözümüyle ilgili umutlarını, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 28-29 Haziran’da Osaka’da yapılacak G-20 toplantısı sırasında  Başkan Trump’la gerçekleştireceği ikili görüşmeye bağlamış görünüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 505 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 155 Okunma Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet İbanoğlu hakkında görevi suistimal raporu 20 Mart 2024 | 332 Okunma Uzayıp giden ucuz et kuyruklarına bakarken!.. 15 Mart 2024 | 158 Okunma Esenyurt, Kudüs, Mekke, İslam, Gazze ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı!.. 08 Mart 2024 | 103 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar