Türk ordusu Katar'a

Yurtta barış dünyada barış şeklinde özetlenebilecek Cumhuriyet dönemi dış politikasından uzaklaşılınca geldiğimiz yere bakar mısınız?“Türk Ordusu Katar'a!..”Dün AKP...

Yurtta barış dünyada barış şeklinde özetlenebilecek Cumhuriyet dönemi dış politikasından uzaklaşılınca geldiğimiz yere bakar mısınız?
“Türk Ordusu Katar'a!..”
Dün AKP yandaşlarının sosyal medyada açtığı bu başlığa en çarpıcı yorum, Balyoz kumpası mağdurlarından yurtsever, Atatürkçü komutan emekli Tümamiral Semih Çetin'den geldi:
“Suudi Arabistan mı, Katar mı? 40 katır mı, 40 satır mı? Seç, beğen al!..”
Semih Çetin'in yazdıkları, sürekli bir savrulma hali yaşayan dış politikamızın adeta en kısa özetiydi!
Yorumların geneline ayrışma, kutuplaşma ve dayatmanın doğal sonucu olan öfke dolu tepkiler egemendi.
Ramazan ayının sevgi ve hoşgörüsünden en ufak bir yansıma olmadığı gibi yazanların çoğu birbirine kin ve düşmanlık kusuyor, küfür ve hakaret yağdırıyordu!..

*  *  *

Sosyal medyadaki öfke selinden taşan yazıları okurken aklıma, değerli bir din adamının geçenlerde bir iftar yemeğinde yaptığı çok anlamlı konuşma geldi. Özetle şunları söylüyordu:
“İslam sevgi ve hoşgörü dinidir demek, o toplumda sevgi ve hoşgörüyü sağlamaya yetmez. Bakın, 57 İslam
ülkesi var ve insanlar birbirine öfke kusuyor, birbirinin boğazını sıkıyor ve birbirine hep mesafe koyuyor. Bir türlü o huzuru, ahengi sağlayamıyor!..”

*  *  *

“Günümüze kadar mezheplerin bir zenginlik olduğu aynı coğrafyada, aynı ülkede, aynı mahallede insanlar birbirine hayatı zindan etmeye, birbirinin boğazını sıkmaya başladılar. Öfkeli bir İslam dünyası oluştu. Niçin öfkeli? Bir defa kendini son derece geri kalmış görüyor. Bu sefer sorumlu bulması lazım. Suçlu kimdir? Ötekidir!.. Öteki olmasaydı ben böyle olmayacaktım diyerek telafi mekanizmasını işletiyor ve kendine dönüp bakmıyor. İslam dünyasında her an, her şeyi yapabilir bir insan tipolojisi ortaya çıktı!..''

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Borç rekortmeni belediye belli oldu 25 Nisan 2024 | 3.286 Okunma Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 412 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 329 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 511 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar