Tosuncuk Uruguay’da milyonlarca dolar harcayıp malikane, Ferrari ve yat almış!..

Bugün sizlere, “Çiftlikbank” adlı saadet zincirinin görünürdeki kurucusu, kaçak Mehmet Aydın’ın Uruguay dosyasını açıyorum. “Tosuncuk” olarak ünlenen Mehmet Aydın, 2017 yılı...

Bugün sizlere, “Çiftlikbank” adlı saadet zincirinin görünürdeki kurucusu, kaçak Mehmet Aydın’ın Uruguay dosyasını açıyorum.
“Tosuncuk” olarak ünlenen Mehmet Aydın, 2017 yılı Mayıs ayı başında Uruguay’da yaşayan Osman Naim Kaya adlı kişiyle temas kurdu. Kaya, 8 yıldır bu ülkede bulunuyordu. Önceleri kağıt fabrikası inşaatının şantiyesinde çalışmış, daha sonra da Türkiye”den getirdiği inşaat malzemelerini satmaya başlamıştı.
Mehmet Aydın ve o zamanki eşi Sıla kendisine, oraya yerleşmek istediklerini daha ayrıntılı bilgiyi geldiklerinde vereceklerini söylediler. Nitekim 16 Mayıs 2017 günü, Brezilya üzerinden Uruguay’ın başkenti Montevideo’ya uçtular.

★★★

Mehmet ve Sıla Aydın çiftini havalimanından aldırıp otellerine yerleşmesini sağlayan Kaya, sohbet sırasında neden buraya yerleşmek istediklerini sorunca, “Tosuncuk”un cevabı “Türkiye’de sığır, tavuk ve bal üretimi yaptığımız bir çiftliğimiz var. Ancak mafya yakamıza yapıştı. O nedenle işlerimizi buraya taşımaya karar verdik. Burada büyük bir çiftlik alıp, yetiştireceğimiz sığırları Türkiye’ye göndereceğiz” oldu.
Görüşmede Kaya’ya da kendi işini bırakmadan tercümanlık ve rehberlik teklif edip, ayda 2.500 dolar vereceklerini söylediler. Kaya kabul edince de bir yıllık ücretini peşin ödediler!..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Borç rekortmeni belediye belli oldu 25 Nisan 2024 | 2.312 Okunma Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 409 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 329 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 510 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar