Toplumdan itiraz sesleri yükselince!..

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal bir deneme yaptı. Partisinin Arnavutköy Olağan Kongresi’nde konuşurken “Bizim şu anda birinci önceliğimiz metro. Metroda da birinci önceliğimiz, en fazla oy...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal bir deneme yaptı.
Partisinin Arnavutköy Olağan Kongresi’nde konuşurken “Bizim şu anda birinci önceliğimiz metro. Metroda da birinci önceliğimiz, en fazla oy aldığımız yerler olacak inşallah” dedi.
Yani “AKP’ye oy vermeyen ilçeler metronun gelmesini daha çok bekler” demeye getirdi.
Başkanın ayrımcı konuşması doğal olarak büyük tepki çekti.
Hukukçular, bu anlayışın anayasaya aykırı olduğunu, İstanbulluların suç duyurusunda bulunma haklarının doğduğunu belirttiler.
Vergi uzmanları da şu soru-yorumu yaptılar:
“Metro yatırımları neyle gerçekleşiyor? Vatandaşın vergisiyle!.. Peki, İstanbul’da en büyük vergiyi kimler ödüyor? Başkanın kendilerine oy gelmediğini söylediği ilçelerde yaşayan yurttaşlar!.. AKP’ye çok oy çıkan semtlerde ise tam tersi oluyor! Bu durumda hizmet götürürken siyasi parti ayrımı yapmaksızın, tüm İstanbullulara eşit davranması gereken başkan, çok vergi ödeyen mükellefleri cezalandırmış olmuyor mu?..”

* * *

Çığ gibi büyüyen tepkiler karşısında Başkan Uysal da gerçeği görmüş olmalı ki, aradan 24 saat geçmeden sosyal medyada paylaştığı bir mesajla sözlerini düzeltmeye çalıştı:
“İstanbulluların tamamına hizmet etmek için görevdeyiz. Bugüne kadar ayrımcı olmadığımız gibi, bundan sonra da olmayacağız. Hizmetlerimizi bütün ilçelerimize eşit bir şekilde dağıtacağız. Mağdur edilmiş, ihmal edilmiş yerler varsa oraya kadar gideceğiz…”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 409 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 327 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 508 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 162 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar