Tarihten ibret alınsaydı İstanbul bu hale gelir miydi?..

Elazığ ve Malatya’da 41 canımızı kaybettiğimiz depremin ardından yurdun dört bir yanından bölgeye giden arama kurtarma ekiplerinin insanüstü çabaları sayesinde, 45 yurttaşımız, enkaz altından salimen çıkarıldı.

Bilgi, eğitim, beceri, sabır ve özveriye dayalı bu müthiş başarı, sadece ülkemizde değil, tüm dünyada takdir topladı.

Emeği geçenlerin hepsi, kahramanlık madalyasını hak etti.

★★★

Arama kurtarma ekiplerinin başarısı, şu acı gerçeği görmemizi de sağladı:

Eğer geçmişte ve bugün bizi yönetenler Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğu bilinciyle tüm fay hattı coğrafyalarında yönetmeliklere uygun yapılaşmaları sağlamış ya da hasarlı binaların sağlamlaştırılmasına yönelmiş olsalardı, hiç kuşkusuz Elazığ ve Malatya’da çöken konutlar ayakta kalacak ve arama kurtarma ekiplerine böylesine büyük ihtiyaç doğmayacaktı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 505 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 155 Okunma Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet İbanoğlu hakkında görevi suistimal raporu 20 Mart 2024 | 332 Okunma Uzayıp giden ucuz et kuyruklarına bakarken!.. 15 Mart 2024 | 158 Okunma Esenyurt, Kudüs, Mekke, İslam, Gazze ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı!.. 08 Mart 2024 | 103 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar