Tansu Çiller’i özleyen var mı?

Sözcü Gazetesi Yazarı Uğur Dündar'ın bugünkü (12.03.2022)''Tansu Çiller’i özleyen var mı?'' başlıklı yazısı.

Ben milletimi özledim!…”

Bu sözler, Amerika Birleşik Devletleri'nde AVM'si, oteli ve evi bulunan, iktidar dönemi faili meçhul cinayetler ve ekonomik krizlerle anılan eski Başbakanlardan Tansu Çiller'e ait.

Tansu Hanım bir süredir Cumhur İttifakı'na destek olmak üzere aktif siyasete dönüş hazırlıkları yapıyor.

Dünkü SÖZCÜ'de yer alan habere göre de; yeni bir parti kurmak yerine, mevcut siyasi partilerden birinin genel başkanı olmaya çalışıyor.

Kendisiyle ilgili haberleri okurken, gerek Bakanlık, gerekse Başbakanlık yıllarında yaşadığımız olaylar, gözümün önünden adeta bir film şeridi gibi geçmeye başladım.

Hele hiç unutamadığım biri var ki, anlatmasam olmaz:

90'lı yılların ikinci yarısı.

ARENA'da ekibinin takibini yaptığı konulardan biri, Çiller Ailesi'ne ait Antalya-Beldibi'ndeki otel inşaatı!..

Bu bölgede vaktiyle Hazine arazilerine kondurulan kaçak yapıların turizme kazandırılması için güzel bir proje geliştirilmiş.

Buna göre yapıların orta gelirli kesime pansiyon hizmeti verecek hale getirilmeleri karşılığında, 49 yıllığına sahiplerine bırakılması uygun görülmüş.

Çiller Ailesi de bu projeden yararlanmak amacıyla kurdukları bir şirket üzerinden 1700 metrekarelik bir Hazine arazisi alıp, pansiyon (!) inşaatına başlamışlar!.. Ama bize ihbarda bulunanlar, Çillerlerin niyetinin pansiyon inşa etmek değil, oraya lüks bir otel kondurmak, yani mevzuata karşı hile yapmak olduğunu öne sürüyorlar.

Bu nedenle başlattığımız takip ve çektiğimiz belgesel görüntüler, iddia sahiplerini haklı çıkarıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Borç rekortmeni belediye belli oldu 25 Nisan 2024 | 2.629 Okunma Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 410 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 329 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 510 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar