Spor tarihimizde bir ilk: Fenerbahçe Kulübü 30 Ağustos Zaferi’ni görkemli törenle kutlayacak!..

Atatürk’ün en yakınındaki kişilerden, İstiklal Madalyası sahibi gazeteci, yazar ve siyasetçi Falih Rıfkı Atay, 30 Ağustos Zaferi’ni, okurken insanın tüylerini ürperten şu cümlelerle...

Atatürk’ün en yakınındaki kişilerden, İstiklal Madalyası sahibi gazeteci, yazar ve siyasetçi Falih Rıfkı Atay, 30 Ağustos Zaferi’ni, okurken insanın tüylerini ürperten şu cümlelerle anlatır:

“Nemiz varsa, bağımsız bir devlet kurmuşsak, hür vatandaşlar olmuşsak, şerefli insanlar gibi dolaşıyorsak, yurdumuzu Batı’nın, vicdanımızı ve düşüncemizi Doğu’nun pençesinden kurtarmışsak, şu denizlere bizim diye bakıyor, bu topraklarda ana bağrının sıcaklığını duyuyorsak, belki nefes alıyorsak, hepsini, her şeyi 30 Ağustos Zaferi’ne borçluyuz.”

★★★

Fenerbahçe Kulübü, bu yıl spor tarihimizde bir ilke imza atacak ve her şeyimizi borçlu olduğumuz 30 Ağustos Zaferi’ni, görkemli bir törenle kutlayacak.

Salı günü Başkanımız Ali Y. Koç, Yönetim Kurulu, Yüksek Divan Kurulu ve Kongre Üyelerinin katılımıyla gerçekleşecek törende, ülkemizin dünyaca saygın bilim insanlarından Prof. Dr. İlber Ortaylı bir konuşma yapacak.

Ayrıca Tarih Kurulumuzun uzun ve kapsamlı araştırması sonucunda belirlediği Balkan, I. Dünya ve...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 409 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 329 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 508 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 162 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar