SÖZCÜ suçlanmayı değil ödülü hak ediyor!..

Yıl 2011… O zamanlar adı “Cemaat” olan FETÖ’nün kumpas operasyonlarıyla başlattığı cadı avı dalgalar halinde sürüyor, adımız sürekli olarak “tutuklanacak gazeteciler” listesinde yer...

Yıl 2011…
O zamanlar adı “Cemaat” olan FETÖ’nün kumpas operasyonlarıyla başlattığı cadı avı dalgalar halinde sürüyor, adımız sürekli olarak “tutuklanacak gazeteciler” listesinde yer alıyordu.
Oysa aynı yıl yapılan genel seçimin sonuçlarını her siyasi görüşten tüm yurttaşlar, değerli kardeşim Yılmaz Özdil’le birlikte yönettiğimiz haber merkezimizin hazırladığı, benim de sunduğum Star TV seçim yayınından izlemişti.
Bu büyük başarının sevincini yaşarken, televizyon ansızın, Doğuş Grubu’nun sahibi Ferit Şahenk’e satıldı.
Belli ki patronumuz Aydın Doğan, o dönem “Cemaat”e yakın olan etkili siyasetçilerin baskısına dayanamamış, “kartel” suçlamasından kurtulabilmek için, Star Televizyonu’nu elden çıkarmak zorunda kalmıştı.
Çok başarılı bulduğunu ve takdir ettiğini söylemesine karşın, aynı nedenlerle bize de KanalD ve CNNTürk televizyonlarında görev verememişti.
Ben de Hürriyet’te haftada bir spor konulu yazı yazma önerisini kabul etmeyerek gruptan ayrılmıştım.

★★★

Aylardan kasımda.
Hiç beklemediğim bir anda işsiz kalmıştım.
O günlerin birinde kadim dostum Emin Çölaşan, köşesinden SÖZCÜ’de yazmaya çağırdı.
Ardından gazetenin sahibi Burak Akbay aradı ve bir öğle yemeğine davet etti.
Yemekte SÖZCÜ’de yazmamı önerince, bir endişemi dile getirerek “Cemaat benimle çok uğraşıyor, sizin de başınızı ağrıtmayayım” dedim. Güldü ve “Bizimle de uğraşıyor ama SÖZCÜ olarak bu kumpaslara direnmeye kararlıyız. Ordumuzun yurtsever-Atatürkçü komutanlarını, siyasetçileri, aydınları, gazetecileri hedef alan iftiraları, tezgahları tek tek ortaya çıkaracağız. Evrensel meslek ilkelerine sıkı sıkıya bağlı, toplumun gerçekleri öğrenme hakkından başka hiçbir güce hizmet etmeyen bir gazeteci olarak aramıza katılırsanız bize güç verirsiniz. SÖZCÜ’de editoryal bağımsızlığınıza hiç kimse karışmaz. Merak etmeyin, gazetecilikten başka bir uğraşımız olmadığından en ufak açığımızı bulamazlar” dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 505 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 155 Okunma Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet İbanoğlu hakkında görevi suistimal raporu 20 Mart 2024 | 332 Okunma Uzayıp giden ucuz et kuyruklarına bakarken!.. 15 Mart 2024 | 158 Okunma Esenyurt, Kudüs, Mekke, İslam, Gazze ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı!.. 08 Mart 2024 | 103 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar